Εάν αντιλαμβάνεσαι ότι ο σκύλος σου δεν αγαπά και ιδιαίτερα την παρουσία πολλών ανθρώπων αλλά ούτε και την συναναστροφή με τα άλλα σκυλιά μπορεί να μην φταίει απαραίτητα κάτι στην εκπαίδευση του, μπορεί απλά να μην είναι από την φύση του πολύ κοινωνικός. Όπως και οι άνθρωποι έτσι και οι σκύλοι έχουν τον δικό τους χαρακτήρα και ήρθε η ώρα να μάθεις τις ράτσες σκύλων που είναι λιγότερο κοινωνικές.

Πόσο κοινωνικός είναι ο σκύλος σου;

Μήπως ο σκύλος σου κάνει σαν… γάτα; Αυτές είναι οι λιγότερο κοινωνικές ράτσες σκύλων

Vizsla

Mιλώντας για τα σκυλιά που συχνά τους αρέσει να μένουν μόνα με τον εαυτό τους τα Vizsla είναι ίσως στην κορυφή. Τα Vizslas είναι μεγάλα σκυλιά που έχουν εκτραφεί για να κυνηγούν – επομένως είναι ίσως περίεργο το γεγονός ότι μπορεί να είναι πολύ ντροπαλά και συνεσταλμένα, αν δεν κοινωνικοποιηθούν ευρέως σε νεαρή ηλικία.

Unsplash/Tamas Pap

Papillon

Τα Papillons είναι φυσικά ντροπαλά κοντά σε αγνώστους και τείνουν να πηγαίνουν και να ξαπλώσουν εκεί που νιώθουν πιο ασφαλή όταν υπάρχουν επισκέπτες. Δεν είναι τίποτα ανησυχητικό καθώς γίνονται πιο κοινωνικά όταν συνηθίσουν ένα άτομο.

Πώς θα κάνεις τον σκύλο σου πιο κοινωνικό;

Unsplash/Herbert Goetsch

Akita Inu

Το Akita Inu είναι μια ασυνήθιστη ράτσα σκύλων, καθώς συχνά τους αρέσει να κρατούν απόσταση ακόμη και από τους ιδιοκτήτες τους. Είναι πολύ ανεξάρτητοι, δεν ενδιαφέρονται για αγκαλιές και μπορούν να αντιδράσουν φοβισμένα όταν πλησιάζει ένας άγνωστος.

σκύλοι για όσους ζουν μόνοι τους
Getty Images

Maltese

Αν και τα χαρακτηρίζει η αυτοπεποίθηση και εξωστρέφεια όταν βρίσκονται σε οικείο περιβάλλον, τα Μαλτεζάκια είναι μια ράτσα που μπορεί να γίνει ντροπαλή και νευρική σε νέα περιβάλλοντα και καταστάσεις. Μπορεί επίσης να είναι καχύποπτα με αγνώστους.

συμπεριφορές που πληγώνουν τον σκύλο
Pexels

Μεγάλος Δανός

Ένας άλλος ευγενικός γίγαντας που δεν τείνει να είναι πολύ κοινωνικός είναι ο Μεγάλος Δανός. Μπορεί να είναι τόσο ντροπαλοί όσο και μεγαλόσωμοι και η τέλεια παρέα τους είναι ο ιδιοκτήτης τους – και κανείς άλλος.

Unsplash/Nathalie SPEHNER

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News