Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν ο σκύλος σου νιώθει μοναξιά; Υπάρχουν συγκεκριμένα σημάδια που μπορούν να σου απαντήσουν αυτή την ερώτηση και θα τα βρεις παρακάτω!

Ο σκύλος σου νιώθει μοναξιά αν…

Σε ακολουθεί συνέχεια

Αν ο σκύλος σου δε σ’ αφήνει να πας ούτε για κατούρημα χωρίς να είναι η ουρά σου, τότε αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο σκύλος σου νιώθει μοναξιά. Πολλές φορές οι σκύλοι μας ακολουθούν με απώτερο σκοπό να πάρουν την προσοχή που θέλουν από εσένα. Αν και δεν είναι ασυνήθιστο για τα ζώα να θέλουν να μείνουν κοντά στους αγαπημένους τους ανθρώπους, το να έχεις ένα κατοικίδιο ζώο που σε ακολουθεί από δωμάτιο σε δωμάτιο ή γαυγίζει όποτε είσαι έξω από το οπτικό του πεδίο μπορεί να δείχνει σημάδια μοναξιάς ή άγχους χωρισμού.

Δεν έχει όρεξη για παιχνίδια

Εάν ο σκύλος σου ήταν παιχνιδιάρης και τώρα φαίνεται να μην έχει όρεξη να κάνει τίποτα τότε αυτό μπορεί να οφείλετε στο ότι νιώθει μοναξιά. Αυτό φυσικά δεν αφορά μόνο στο μεταξύ σας παιχνίδι αλλά και στο παιχνίδι με άλλα σκυλιά. Χρειάζεται και ο σκύλος σου τις παρέες του και κάποιον που να μιλούν την ίδια γλώσσα και να μπορούν να παίξουν μαζί. Αν δε το κάνετε συχνά καλό θα ήταν να το επιχειρήσεις αφού είναι αρκετά σημαντικό για τον αγαπημένο σου φίλο.

σκύλος έχει ξηρό δέρμα
Freepik

Αν χάνει τρίχωμα

Αν έχεις παρατηρήσει τον τελευταίο καιρό κάποια μερική απώλεια στο τρίχωμα του ή σε συγκεκριμένα σημεία είναι πολύ πιθανό να οφείλετε στο γλείψιμο. Ένα μοναχικό σκυλί μπορεί να αρχίσει να γλείφει ή να δαγκώνει τη δική του γούνα, προκαλώντας απώλεια μαλλιών ή και χειρότερη ζημιά. Μέσα από αυτόν τον τρόπο τα σκυλιά σου δείχνουν ότι πλήττουν και μάλιστα συνήθως τα σημάδια αυτά παρατηρούνται στον καρπό. Αυτό μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για το σκύλο σου καθώς το συνεχές γλείψιμο μπορεί να επιμολύνει την περιοχή και να οδηγήσει σε δερματική μόλυνση.

Κοιμάται περισσότερο από όσο συνήθιζε

Αν έχεις παρατηρήσει το σκύλο σου να έχεις αυπνίες ή να κοιμάται πολλές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας (σε σύγκριση πάντα με το συνηθισμένο του) τότε μπορεί να νιώθει μοναξιά. Στην πραγματικότητα η αυπνία το βράδυ μπορεί να προκληθεί από την υπερβολική ώρα του ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Φυσικά πολλά κατοικίδια χρειάζονται πολλές ώρες ύπνου όμως καλό θα ήταν να παρατηρήσεις το μοτίβο που ακολουθεί ο σκύλος σου έτσι ώστε να μπορείς να αναγνωρίσεις τη διαφορά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News