Υπάρχουν σκυλιά που μαδάνε περισσότερο από άλλα και υπάρχουν και ορισμένες περίοδοι που μπορεί να μαδάει ο σκύλος σου περισσότερο από άλλες. Τι μπορείς, όμως, να κάνεις;

Αν μαδάει ο σκύλος σου συνήθως είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να ζήσεις με αυτό… Θα βρίσκεις τρίχες του στους καναπέδες, στο πάτωμα, στο κρεβάτι, στα ρούχα σου, παντού. Κι αυτό μέσα στη ζωή είναι.

Τι μπορείς να κάνεις, όμως, αν μαδάει ο σκύλος σου;

“Χτένισε” τον σκύλο σου

Χρησιμοποίησε μια χτένα αποκλειστικά για το τρίχωμα του σκύλου σου και χτένισέ το κάθε μέρα ώστε να αφαιρέσεις το υπερβολικό τρίχωμα. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα αν θέλεις να ελέγξεις λίγο το πόσο μαδάει ο σκύλος σου, επομένως προσπάθησε να το κάνεις σε καθημερινή βάση.

Θα σε βοηθήσει σημαντικά.

μαδάει ο σκύλος

Unsplash/Joyce Romero

Κάνε μπάνιο τον σκύλο σου

Δεν αγαπούν όλα τα σκυλιά το μπάνιο αλλά αυτό θα κρατήσει την… τριχόπτωση υπό έλεγχο.

Κάνε τακτικά μπάνιο τον σκύλο σου με ειδικό σαμπουάν για το ευαίσθητο δέρμα του. Ένα υγιές δέρμα θα έχει κι ένα υγιές τρίχωμα.

Φυσικά, δεν πρέπει να πλένεις τον σκύλο σου σε καθημερινή βάση καθώς αυτό μπορεί να ερεθίσει το δέρμα του, να το κάνει ξηρό και να μαδάει ακόμη περισσότερο.

Αναλόγως τη ράτσα του σκύλου ίσως το προτιμότερο είναι να το κάνεις μπάνιο μια φορά στις 15 μέρες.

Bonus: Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μη μαδάει ο σκύλος σου!

Προσοχή στη διατροφή

Ναι, και ο σκύλος σου πρέπει να προσέχει τη διατροφή του και για αυτό είσαι εσύ υπεύθυνος. Όπως συμβαίνει στους ανθρώπους, έτσι και στα σκυλιά η διατροφή επηρεάζει τα πάντα. Και τι μπορεί επίσης, να βοηθήσει; Πρωτεΐνες και μέταλλα.

Ναι, τα συμπληρώματα κάνουν καλό και στον σκύλο σου και ειδικά τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα σε τακτική βάση θα βελτιώσουν το δέρμα και το τρίχωμά του.

μαδάει ο σκύλος

Unsplash/João Victor Xavier

Υγρό χαρτομάντιλο

Πώς μπορούν τα χαρτομάντιλα να βοηθήσουν τον σκύλο; Μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις μια υγρή πετσέτα ή ένα υγρό χαρτομάντιλο για να σκουπίσεις με ασφάλεια το δέρμα του σκύλου και να αφαιρέσεις το υπερβολικό τρίχωμα, όταν το χαϊδεύεις.

Από τη στιγμή που δεν πρέπει να πλένεις τον σκύλο σου σε καθημερινή βάση, ένα υγρό σκούπισμα μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της υπερβολικής τρίχας πριν εξαπλωθεί παντού στο σπίτι ή στα ρούχα σου.

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτα comics που θα καταλάβεις μόνο αν έχεις σκύλο!

Photo: reshot.com/Shane Cook