Αποφάσισες ότι θέλεις να υιοθετήσεις έναν σκύλο κι αφού πλέον ήρθε η ώρα να τον φέρεις στο σπίτι δεν ξέρεις πως ακριβώς πρέπει να συμπεριφέρεσαι. Είναι λογικό. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά λάθη που δεν πρέπει να κάνεις και μπορείς σίγουρα να αποφύγεις.

Στην αρχή είναι λογικό να είσαι ενθουσιασμένος που θα έχεις πλέον μια παρέα στο σπίτι. Τότε, είναι που ξεχνάς ότι πρέπει να κάνεις κάποια βασικά πράγματα, όπως η εκπαίδευση για παράδειγμα. Μην ανησυχείς, όμως γιατί τίποτα από αυτά δεν είναι κάτι που δεν διορθώνετε.

Λάθη που κάνεις και δεν πρέπει όταν υιοθετείς έναν σκύλο:

Δεν το εκπαιδεύεις γρήγορα

Προκειμένου ο σκύλος να συμπεριφέρεται καλά, θα πρέπει από την αρχή να τον εκπαιδεύσεις πότε να κάθεται, πότε να τρώει, να μην δαγκώνει κτλ. Εάν δεν μπορείς να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό, ρίξε μια ματιά στο Youtube, γιατί υπάρχουν άπειρα βίντεο.

Τον αφήνεις να κοιμάται όπου θέλει

Αυτό είναι ένα λάθος που αφορά κυρίως τα σκυλιά που αγχώνονται. Καλό θα ήταν να δημιουργήσεις από την αρχή ένα ασφαλές χώρο στο σπίτι, όπου ο σκύλος θα νιώθει άνετα και προστατευμένος. Επίσης, αν τον έχεις εκπαιδεύσει από την αρχή μετά δεν θα θέλει να κοιμάται συνέχεια στο κρεβάτι σου.

σκύλος σου έχει αϋπνίες

Του δίνεις λάθος φαγητό

Δεν είναι όλες οι τροφές για σκύλους ίδιες. Ανάλογα με το βάρος, το μέγεθος και την ψυχολογία του σκύλου, είναι σημαντικό να κάνεις μια έρευνα τροφίμων ή πολύ απλά να ζητήσεις την βοήθεια του κτηνίατρου.

Τα φέρνεις αμέσως σε επαφή με άλλα κατοικίδια

Εάν έχεις άλλον σκύλο ή γάτα στο σπίτι, συνιστάται να μην τα φέρεις σε επαφή με τη μία με το νέο μέλος της οικογένειας, καθώς είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα προκύψουν συγκρούσεις. Καλό θα ήταν να γνωριστούν σιγά σιγά, για να μην πανικοβληθεί και το νέο σκυλάκι.

Δεν έχεις προβλέψει την ασφάλεια του σπιτιού

Είναι σημαντικό να αφαιρέσεις ή να καλύψεις ηλεκτρικά καλώδια, έτσι ώστε ο σκύλος να μην τα βρει και τα μασήσει. Επίσης, θα πρέπει να απομακρύνεις τοξικά φυτά από το σπίτι και την αυλή, αλλά και να βεβαιωθείς ότι τα προϊόντα καθαρισμού είναι αποθηκευμένα σε σημεία που δεν μπορεί να πλησιάσει εύκολα.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να προστατέψεις τον σκύλο σου απ΄αυτές τις δύο ασθένειες

Photo: Manuel / Fotolia