Όταν ο σκύλος σου αρρωσταίνει τι κάνεις; “Συμπτώματα του σκύλου από…” googlαρεις για να δεις τι έχει, να βγάλεις διάγνωση και να δεις τι πρέπει να κάνεις. 

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις εσύ ως ιδιοκτήτης σκύλου; Googlαρεις τα συμπτώματα του σκύλου για να πάρεις μια ιδέα, βλέπεις φωτογραφίες και τις συγκρίνεις με το δικό σου τετράποδο.

Λοιπόν, τα κάνεις όλα λάθος! Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις όταν ο σκύλος σου αρρωστήσει, πάθει μόλυνση στο αυτί του ή έχει οτιδήποτε άλλο, είναι να επικοινωνήσεις με τον κτηνίατρο γιατί ένας ειδικός είναι σίγουρα καλύτερος σύμβουλος από το Internet.

Και το ξέρουμε από πρώτο… χέρι. Κάθε φορά που ψάχνουμε για συμπτώματα στο Διαδίκτυο, είτε πρόκειται για εμάς, είτε για τον τετράποδο φίλο μας, τότε τρομάζουμε και νομίζουμε πως έχουμε την πιο σοβαρή ασθένεια στον κόσμο.

Σκέφτεσαι αν ο σκύλος σου πρέπει να πάρει αντιβίωση. “Μα έχει πάρει αρκετή στο παρελθόν και θα είναι ανθεκτικός πλέον”, λέει μια άλλη φωνή από μέσα σου. Ανησυχείς αλλά δεν μπορείς και να το βοηθήσεις γιατί δεν έχει και στόμα να μιλήσει και να σου πει πού πονά.

Αν από την άλλη, αρχίζεις να googlαρεις διάφορες ασθένειες, χάνεις το μυαλό σου και θεωρείς πως ο σκύλος σου θα πεθάνει μέσα σε 15 λεπτά!

Δίδαγμα: Μην εξαρτάσαι από το Google για την υγεία του σκύλο σου! Επικοινώνησε με έναν επαγγελματία που έχει μελετήσει, έχει σπουδάσει και γνωρίζει όλα αυτά που σε σένα είναι άγνωστα και ξέρει πώς να κάνει τον σκύλο σου καλά και άμεσα. Διαφορετικά, χάνεις χρόνο και πανικοβάλλεσαι.

Ένας κτηνίατρος μπορεί να σου λύσει κάθε απορία, από τη διατροφή του σκύλου, πιθανές αλλεργίες, συμπεριφορά. Τα πάντα!

Είναι σημαντικό να κάνεις τακτικά check up στον σκύλο σου, να επισκέπτεσαι τον κτηνίατρο και να βλέπεις ότι όλα λειτουργούν ρολόι! Να μη μένεις με την απορία και να μην διαβάζεις στις 3 η ώρα το ξημέρωμα για την πιο σοβαρή ασθένεια που μπορεί να “χτυπήσει” έναν σκύλο.

Την επόμενη φορά, αντί να googlαρεις “γιατί βήχει ο σκύλος” , επικοινώνησε με τον κτηνίατρο. Ο κάθε σκύλος είναι… διαφορετικός, θα γλιτώσεις χρόνο και ο καλύτερός σου φίλος θα υποφέρει λιγότερο.

Photo: unsplash/Lydia Torrey