Πώς μπορείς να προστατέψεις τον σκύλο σου απ’ τον κορονοϊό; Οι κτηνίατροι σου δίνουν συμβουλές για ασφαλείς βόλτες εν μέσω lockdown, αλλά και τι να κάνεις εάν νοσήσει κάποιο μέλος της οικογένειάς σου.

H πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου και αντιπρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ιδιωτών Κτηνιάτρων, Αθηνά Τραχήλη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» έδωσε συμβουλές για την προστασία των κατοικίδιων ζώων, τους σκύλους και τις γάτες, απ’ τον κορονοϊό.

Ο σκύλος στα χρόνια του κορονοϊού… Ένας κτηνίατρος μας λύνει όλες τις απορίες!

Όπως εξήγησε, πρέπει να θυμόμαστε όταν βγάζουμε τον σκύλο μας βόλτα να μην αφήνουμε αυτή την περίοδο ξένους ανθρώπους να τον χαϊδέψουν, καθώς μπορεί κάποιος να μεταφέρει τον ιό. «Δεν πρέπει να το επιτρέπουμε, αν και οι σκύλοι και οι γάτες δεν νοσούν», συμπλήρωσε.

σκύλο σου απ' τον κορονοϊό
Unsplash/Amy Humphries

Οι κτηνίατροι συμβουλεύουν εάν υπάρχει κρούσμα σε μία οικογένεια, το ζώο είτε να δοθεί σε κρατική δομή ή σε κάποια άλλη οικογένεια να το φιλοξενήσει ή να επικοινωνήσει η οικογένεια με τον κτηνίατρο για να βρεθεί μία λύση.

Η Αθηνά Τραχήλη συνέστησε την προσοχή στους ιδιοκτήτες των κατοικιδίων να πλένουν σωστά τα άκρα τους, με τα κατάλληλα αντισηπτικά και σε καμία περίπτωση με χλωρίνη.

Όπως παρατήρησε η ίδια, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, βόλτες δεν πηγαίνουν μόνο οι ιδιοκτήτες σκύλων:

Στην πρώτη καραντίνα παρατηρήθηκαν και γάτες με λουράκι. Όταν ακούγαμε για lockdown, αρκετοί ιδιοκτήτες γάτας μας ρώτησαν για να μάθουν εάν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος, σαμαράκι ή κολάρο, για να μπορούν να βγάζουν τη γατούλα τους βόλτα

Όσον αφορά την επίσκεψη στον κτηνίατρο, συστήνεται στους ιδιοκτήτες ζώων να προσέρχονται στα κτηνιατρεία της χώρας, που παραμένουν ανοιχτά αυτό το διάστημα, μόνο για τις απολύτως απαραίτητες εξετάσεις, ενώ λόγω των αυστηρών μέτρων θα πρέπει να συνοδεύονται από ένα άτομο και όχι από όλη την οικογένεια.

σκύλο σου απ' τον κορονοϊό

4 τρόποι να κάνεις τις καθημερινές βόλτες του σκύλου σου διασκεδαστικές τόσο για σένα όσο και για το κατοικίδιό σου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News