Κτηνίατροι αποκάλυψαν τι κάνουν τα κατοικίδια πριν πεθάνουν και δεν ξέρουμε αν αντέχεις να μάθεις!

LIKE US ON FACEBOOK

Κτηνίατροι αποκάλυψαν τι κάνουν τα κατοικίδια πριν πεθάνουν και σίγουρα όσα είπαν είναι κάτι που πρέπει να διαβάσεις, όχι επειδή η απάντηση που έδωσαν έγινε viral, αλλά επειδή εάν έχεις κατοικίδιο θα πρέπει να το γνωρίζεις για να μην το κάνεις κι εσύ.

Όταν κάποιος πεθαίνει είναι στενάχωρο είτε είναι άνθρωπος είτε είναι κατοικίδιο. Το να χρειαστείς να αποχαιρετήσεις τον σκύλο ή τη γάτα που σου κράταγε παρέα όλα αυτά τα χρόνια είναι κάτι που όσοι δεν έχουν μέχρι τώρα ζήσει, σίγουρα δε θα θέλουν να σκέφτονται.

Γιατί πώς αποχαιρετάς έναν σκύλο που ήταν μαζί σου και σε λύπες και σε χαρές και δεν σου ζητούσε το παραμικρό αντάλλαγμα. Το κενό που θα ακολουθήσει θα είναι μεγάλο, αλλά εσύ θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος γι’ αυτή την ημέρα.

Κτηνίατροι αποκάλυψαν τι κάνουν τα κατοικίδια πριν πεθάνουν κι όλα ξεκίνησαν όταν μια γυναίκα, η Jessi Dietrich, ρώτησε τον κτηνίατρό της, ποιο είναι το πιο δύσκολο κομμάτι στη δουλειά του.

Ο κτηνίατρος απάντησε ότι το πιο δύσκολο είναι όταν πρέπει να κάνει την ένεση στο κατοικίδιο λίγο πριν πεθάνει και το 90% των “ιδιοκτήτων” απομακρύνεται από το δωμάτιο επειδή δεν αντέχει τον πόνο να δει τον σκύλο του να πεθαίνει.

Και το συγκινητικό δεν είναι αυτό, το συγκινητικό είναι ότι τα κατοικίδια αυτή τη στιγμή, λίγο πριν πεθάνουν, αναζητούν με τα μάτια τους στο δωμάτιο, τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι δεν είναι εκεί!

Φυσικά, το tweet της Jessi έγινε viral, με περισσότερα από 140.000 likes και σχεδόν 42.000 retweets.

Παράλληλα, το Hillcrest Veterinary Hospital σε μια ανάρτηση που έγραψε κτηνίατρος στο Facebook, ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μην εγκαταλείψουν τα κατοικίδια τους όταν τους χρειάζονται περισσότερο.

Χαρακτηριστικά ο συγκεκριμένος κτηνίατρος αναφέρει ότι: «Ήσασταν το επίκεντρο της προσοχής τους, καθ΄όλη τη διάρκεια της ζωής τους, μπορεί να ήταν και της δικής σας, αλλά τα κατοικίδια θεωρούν εσάς ως οικογένεια. Είναι σίγουρα μια δυσάρεστη διαδικασία, αλλά σας ικετεύω να μην τα αφήνετε μόνα τους. Αυτό που εσείς οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι τα κατοικίδια σας ψάχνουν, όταν τα αφήνετε μόνα τους».

Διάβασε ακόμη:

Οι τρόποι για να ηρεμήσεις έναν σκύλο που αγχώνεται!

Photo: Pexels/Simon Robben

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved