Εσύ τι κάνεις όταν δεν έχεις αρκετό χρόνο να ασχοληθείς με το σκυλάκι σου; Το δίνεις κάπου αλλού ή το αφήνεις μόνο του για ώρα;

Τώρα υπάρχει μια νέα λύση, που πιθανότατα θα θέλαμε πολύ να δούμε και στην Ελλάδα. Ποια; Οι παιδικοί σταθμοί σκύλων φυσικά! Ένας χώρος, όπου το σκυλάκι σου θα μπορούσε να απασχοληθεί και να δεχθεί την κατάλληλη φροντίδα που χρειάζεται.

Στη Νότια Κορέα, όσοι δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν και να φροντίσουν τα σκυλάκια τους έχουν την επιλογή να τα αφήσουν για μερικές ώρες σε έναν παιδικό σταθμό μόνο για σκυλιά. Ο παιδικός αυτός σταθμός έχει εντυπωσιάσει πολλοί τον κόσμο, αλλά και τους εργαζομένους του.

Ο παιδικός αυτός σταθμός ονομάζεται “Άνοιξη Κουταβιών” (Puppy Spring) και είναι μια πρωτότυπη ιδέα, καθώς όχι απλά φροντίζει τα σκυλιά, αλλά ακόμα παρέχει υπηρεσίες καθημερινής φροντίδας και εκπαιδευτικά προγράμματα για σκύλους πάνω από 12 εβδομάδων, που έχουν εμβολιαστεί.

Τα σκυλιά εκεί μαθαίνουν να διαχωρίζουν τις μυρωδιές, αλλά και λατρεύουν να ασχολούνται και με τα παιχνίδια, μέσα από τα οποία κοινωνικοποιούνται. Υπάρχουν, ακόμα, χώροι, όπου τα σκυλιά μπορούν να κοιμηθούν και να χαλαρώσουν με την κατάλληλη μουσική.

Στον παιδικό σταθμό μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι 25 σκυλιά την ημέρα.

Οι ιδιοκτήτες των σκυλιών πληρώνουν περίπου 670 δολάρια το μήνα, ανάλογα με την ηλικία και τις παροχές για τον κάθε σκύλο.

Η βιομηχανία παροχής υπηρεσιών για σκύλους βρίσκεται στη Νότια Κορέα, όπου ο ετήσιος τζίρος αγγίζει τα 3,86 εκατομμύρια δολάρια.

Στην Ελλάδα, βέβαια, ίσως να ήταν λίγο διαφορετικά τα πράγματα, αφού το ποσό των χρημάτων ίσως να ήταν πιο χαμηλό από αυτό της Νότιας Κορέας. Όμως, ίσως μερικοί να τα έδιναν αυτά κι ακόμα περισσότερα χρήματα για τη φροντίδα του σκυλιού τους. Άλλωστε, το σκυλάκι σου φροντίδα θέλει, όπως το παιδί. Άρα γιατί να μην υπάρχουν και σε άλλες χώρες του κόσμου παιδικοί σταθμοί σκύλων;!

Διάβασε ακόμα:

Ο σκύλος σου σε βοηθάει σε κάτι που δεν σου περνάει απ’ το μυαλό!