Ακριβώς όπως κι εσύ έτσι και ο σκύλος σου έχει προσωπικότητα, έχει χαρακτήρα!

Ναι, ο σκύλος σου έχει προσωπικότητα κι αν την καταλάβεις τότε θα είναι πιο εύκολο να τον εκπαιδεύσεις και να αντιδράς κατάλληλα στη συμπεριφορά του. Αν κατανοήσεις την προσωπικότητα του σκύλου σου θα κατανοήσεις καλύτερα τον σκύλο σου και θα εκτιμήσεις τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τον κόσμο. Και υπάρχουν 4 διαφορετικοί τύποι προσωπικότητας.

Ο σκύλος σου έχει προσωπικότητα. Ανακάλυψέ την!

Ο σκύλος με αυτοπεποίθηση

σκύλος σου έχει προσωπικότητα

Ένας σκύλος που έχει αυτοπεποίθηση και σιγουριά είναι άνετος σε ένα περιβάλλον και μάλλον είναι γεννημένος ηγέτης. Μπορεί εύκολα να αναλάβει μια κατάσταση και έχει ομαδικό πνεύμα. Ένα σκυλί με αυτοπεποίθηση μπορεί να εμφανίζει μια κυριαρχική συμπεριφορά και να αντιδρά σκληρά όταν κάποιος προσπαθήσει να του επιβληθεί. Είναι σημαντικό να ενισχύεις θετικά τον σκύλο σου όταν προσπαθείς να τον εκπαιδεύσεις!

Ο ντροπαλός σκύλος

ο σκύλος σου έχει προσωπικότητα

Ακριβώς όπως οι άνθρωποι και τα σκυλιά μπορεί να είναι ντροπαλά. Βάζοντας το σκυλί σου σε καταστάσεις που το κάνουν να νιώθει άβολα, τότε αυτό θα μπορούσε να έχει το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ενώ εσύ προσπαθείς να εγκλιματίσεις τον σκύλο σου στον κόσμο, πετυχαίνεις το αντίθετο, τον τρομάζεις και χάνει την εμπιστοσύνη του.
Τα ντροπαλά σκυλιά τείνουν να αντιδρούν πολύ καλά όταν τα επαινείς και τα ενθαρρύνεις, ακόμα κι όταν τα συντείνεις σε καινούργια πρόσωπα… Οι ντροπαλοί σκύλοι δεν απολαμβάνουν τα θορυβώδη μέρη γιατί νιώθουν ανασφάλεια. Να του δείχνεις κάθε μέρα την αγάπη σου!

Ο ανεξάρτητος σκύλος

ο σκύλος σου έχει πορσωπικότητα

Πολλές ράτσες έχουν αναπαραχθεί για να ζουν, να δρουν και να σκέφτονται ανεξάρτητα από τους ιδιοκτήτες τους! Ο ανεξάρτητος σκύλος μπορεί να μην επικοινωνεί καλά με κανέναν που δεν θεωρεί ηγέτη και έχει την τάση να δεσμεύεται με ένα μόνο άτομο ενώ είναι λιγότερο ενθουσιώδης με όλους τους υπόλοιπους. Αν προσπαθήσεις να αναγκάσεις τον ανεξάρτητο σκύλο σου να είναι πιο κοινωνικός αυτό θα προκαλέσει επιθετικότητα. Δωσ’ του το σωστό κίνητρο και θα τον εκπαιδεύσεις σωστά!

Ο χαρούμενος σκύλος

ο σκύλος σου έχει προσωπικότητα

Ο σκύλος που τους αγαπά όλους και κουνά την ουρά από τη χαρά του μόλις βλέπει κόσμο. Τα πάει καλά με όλους, με ανθρώπους, με άλλα σκυλιά ακόμα και με γάτες. Είναι υπερβολικά ενθουσιώδης, πηδάει πάνω σε άλλους ανθρώπους προσπαθώντας να εκφράσει τη χαρά του. Αυτοί οι τύποι σκύλων, ειδικά όταν είναι μεγαλόσωμα, όπως τα Labrador Retrievers μπορεί ορισμένες φορές να είναι τρομακτικά για τα παιδιά και να χρειάζεται περισσότερη προσοχή.

Διαβάστε επίσης:

Μιλάς στον σκύλο σου σαν να είναι μωρό; Οι ειδικοί κάτι έχουν να σου πουν!

Photo: Adam Griffith