Τα σκυλιά μπορεί να μην χρησιμοποιούν λέξεις για να επικοινωνήσουν ωστόσο πάντα το κάνουν. Και όταν βαριούνται θα το εκδηλώσουν με πολλούς τρόπους. Μήπως ο σκύλος σου βαριέται και δεν το έχεις καταλάβει;;

Τα σημάδια ότι ο σκύλος σου βαριέται

Καταστροφική συμπεριφορά

Μήπως ο σκύλος σου μασάει τα πάντα, σκάβει και “καταστρέφει” όλο το σπίτι ακόμα και όταν είσαι μαζί του; Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι έχει υπερβολική ενέργεια που θέλει να απελευθερώσει.

Πρέπει να βρεις τρόπο να απασχολήσεις το σκυλί σου. Πέρνα χρόνο μαζί του παίζοντας ή πηγαίνοντας μια βόλτα. Αν σκάβει στην αυλή ή “κλέβει” τα πράγματά σου και τρέχει γύρω απ’ το σπίτι, μπορείς να τον πάρεις για τρέξιμο ή για έναν μεγάλο περίπατο προκειμένου να αποβάλει την ενέργειά του.

Κυνηγάει την ουρά του

Αν το σκυλί σου κυνηγάει την ουρά του και κάνει ατελείωτους κύκλους είναι πιθανό ότι χρειάζεται κάτι άλλο για να τον κρατήσει απασχολημένο.

Παίξε παιχνίδια τόνωσης με το κουτάβι σου ή δουλέψτε με τεχνικές προκειμένου να προωθήσει την ψυχική του διέγερση. Δώσε την προσοχή σου στο κουτάβι σου και απόλαυσε μερικές στιγμές μαζί του, το έχει ανάγκη.

σκύλος σου βαριέται
Unsplash/ Edson Torres

Απαιτεί την προσοχή σου

Αν κολλάει τη μύτη του στο πρόσωπό σου, αν σου γαβγίζει συνέχεια χωρίς λόγο τότε μάλλον θέλει να τραβήξει την προσοχή σου.

Το σκυλί σου είναι αρκετά πεισματάρικο και δεν θα το βάλει κάτω μέχρι να σε κερδίσει. Αν τον πας μια μεγάλη βόλτα το πρωί ίσως αποφύγεις τέτοιες συμπεριφορές κατά τη διάρκεια της μέρας. Δώσε την απαραίτητη προσοχή όποτε μπορείς γιατί αυτό είναι που θέλει περισσότερο.

Νωθρότητα

Πρώτα απ’ όλα οι δραματικές αλλαγές στο επίπεδο ενέργειας πρέπει πάντα να σε προβληματίσουν. Ωστόσο, μια “καταθλιπτική” συμπεριφορά μπορεί να σημαίνει πως απλώς βαριέται.

Και επειδή κανένας σκύλος δεν πρέπει να νιώθει έτσι, ήρθε η ώρα να αναλάβεις δράση. Μια βόλτα στην παραλία ή στο πάρκο, ακόμα και μια βόλτα με το αυτοκίνητο είναι ότι χρειάζεται για να αλλάξει η διάθεσή του.

Άλλωστε τα σκυλιά δεν ζητάνε πολλά. Αγάπη, βόλτες, παιχνίδια και χάδια!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News