Νομίζεις ότι η αγάπη και το φαγητό που προσφέρεις στον σκύλο σου είναι αρκετά; Ότι με αυτά τα δύο πράγματα θα είναι ευτυχισμένος και αρκούν για να μπορεί ο πιστός σου φίλος να ζήσει μια ευτυχισμένη ζώη; Εμείς σου λέμε πώς αυτό δεν ισχύει! Έτσι για να σε βοηθήσουμε σου συλλέξαμε όλα όσα πρέπει να κάνει στην διάρκεια της ζωής του ένας σκύλος και σου τα παρουσιάζουμε.

διάρκεια της ζωής του ένας σκύλος

Freepik

Τι πρέπει να κάνει κατά την διάρκεια της ζωής του ένας σκύλος για να είναι ευτυχισμένος;

  1. Να απολαύσει την ζεστασιά της αγκαλιάς: Η δύναμη της αγκαλιάς είναι πολύ σημαντική και για τους σκύλους οπότε μην του στερείς την αγκαλιά σου την χρειάζεται για να καταλάβει και αυτός τα συναισθήματά σου.
  2. Να κολυμπήσει στην θάλασσα: Οι περισσότεροι σκύλοι τρελαίνονται να κάνουν μπάνιο στην θάλασσα ακόμα αν και στην αρχή την φοβούνται. Μην στερήσεις, λοιπόν, αυτό το παιχνίδι από τον τετράποδο φίλο σου γιατί πιστεύουμε ότι θα σε ευγνωμονεί!
  3. Να παίξει στο χιόνι: Το χιόνι είναι από τους καλύτερους φίλους των σκύλων. Αν δεν τον έχεις πάει μια βόλτα στα χιόνια πηγαίντε του χρόνου οπωσδήποτε.
  4. Να έχει το δικό του σπίτι: Εσύ θα ήθελες να μένεις για πάντα στο σπίτι κάποιου άλλου; Και να μην έχεις ποτέ το δικό σου; Σκέψου και θα βρεις την απάντηση.
  5. Να καταστρέψει έστω ένα ζευγάρι παπούτσια: Ποιο είναι το αγαπημένο παιχνίδι των σκύλων; Τα παπούτσια! Οπότε το να καταστρέψει έστω ένα ζευγάρι επιβάλλεται.
  6. Να βοηθήσει τον σύντροφο του να βρει σύντροφο: Έτσι γίνονται οι γνωριμίες! Πας βόλτα στον δρόμο τον σκύλο σου και πέφτεις πάνω στον έρωτα της ζωής.
  7. Να παίξει με χώματα: Βλέπεις σκύλους να παίζουν ενθουσιασμένοι μέσα στο χώματα και να σκάβουν το έδαφος; Το ίδιο έχει ανάγκη και ο δικός σου, κατάλαβε το!
  8. Να φάει απ’ το δικό σου φαγητό! Το βλέμμα του σκύλου σου μόλις του δίνεις μια μπουκιά απ’ το φαγητό σου είναι αξία ανεκτίμητη! Εννοείται πως αυτό δεν σημαίνει ότι θα τον ταϊζεις συνεχώς, ειδικά τροφές που μπορεί να είναι επικίνδυνες για εκείνον, αλλά μια φορά στο τόσο μπορείς να του κάνεις ένα δώρο και να του μαγειρεύεις ένα ωραίο, σπιτικό που μπορεί να φάει χωρίς κίνδυνο και να “σπάσει” τη μονοτονία της ξηράς τροφής.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Είσαι όντως η «μαμά» του σκύλου σου

Photo: Freepik