Μπάνιο και σκύλος: Για κάποια σκυλάκια είναι μια ευχάριστη στιγμή ενώ για κάποια άλλα είναι το μεγαλύτερο βασανιστήριο! Υπάρχει τρόπος να κάνεις το μπάνιο του σκύλου σου μια τέλεια εμπειρία; Φυσικά και υπάρχει!

Με μερικές συμβουλές από εμάς, το μπάνιο του σκύλου σου θα γίνει μια στιγμή που θα απολαμβάνετε και οι δυο, ο τετράποδος φίλος σου δεν θα ψάχνει τρύπα να κρυφτεί κι εσύ δεν θα ταλαιπωρείσαι να βρίσκεις τρόπους να τον κάνει να μείνει ήσυχος μέχρι να τον πλύνεις.

Αρχικά, πρέπει να ξέρεις κάθε πότε πρέπει να κάνεις μπάνιο τον σκύλο σου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μπάνιο του σκύλου σου πρέπει να γίνει από 1 έως 3 φορές τον μήνα, ανάλογα με το τρίχωμά του και την εποχή!

Εάν η τρίχα του είναι κοντή και έχει λιπαρή ρίζα, τότε θα πρέπει να τον κάνεις μπάνιο τουλάχιστον 1 φορά στις 15 μέρες.

Εννοείται βέβαια πως ανάμεσα στα μπάνια του σκύλου σου, μπορείς να τον καθαρίζεις τοπικά με ειδικά προϊόντα για στεγνό καθάρισμα.

Πώς θα κάνεις το μπάνιο του σκύλου σου μια τέλεια εμπειρία;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι! Ένας αποδεδειγμένος κι εύκολος τρόπος είναι να του δίνεις μια λιχουδιά ενώ ρίχνεις το νερό πάνω του. Μ’ αυτό τον τρόπο ο σκύλος σου θα συνδυάσει το μπάνιο με μια ανταμοιβή, την οποία και θα περιμένει, επομένως θα παραμείνει πιο ήσυχος.

μπάνιο του σκύλου

Chendongshan/Shutterstock.com

Γενικά, καθ’ όλη τη διάρκεια που κάνεις μπάνιο τον σκύλο σου, καλό είναι να του μιλάς, να τον επιβραβεύεις και να τον κάνεις να νιώθει όμορφα.

Παράλληλα, υπάρχουν και μερικά ακόμα τρικς που έχουμε δοκιμάσει και δουλεύουν. Για παράδειγμα, μπορείς αντί ν’ αρχίσεις να του ρίχνεις νερό, να έχεις γεμίσει τη μπανιέρα, ίσα ίσα να βρέχονται τα πόδια του και η κοιλιά του όταν κάθεται (βολεύει πολύ σε μικρές ράτσες) και να ρίχνεις λίγο λίγο νερό πάνω του με μια κούπα, την οποία γεμίζεις με το νερό της μπανιέρας.

Μετά θα εφαρμόσεις το σαμπουάν, με το οποίο θα του κάνεις απαλό μασάζ. Προσοχή επιλέγουμε ΠΑΝΤΑ προϊόντα που είναι ειδικά σχεδιασμένα για σκύλους και δεν χρησιμοποιούμε τα δικά μας γιατί μπορεί να δημιουργηθούν δερματικά προβλήματα.

μπάνιο του σκύλου

Φυσικά, για να τον ξεπλύνεις δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά να ρίξεις νερό ώστε ν’ απομακρυνθούν οι σαπουνάδες, αλλά πίστεψέ μας, το ζεστό νερό με την κούπα σε συνδυασμό με μια λιχουδιά κατά τη διάρκεια του μπάνιου, θα τον κάνει να παραμείνει ήρεμος ακόμα και στο τέλος που αναγκαστικά θα του ρίξεις νερό με λίγη πίεση!

Αφού ξεβγάλεις τον σκύλο σου, τον σκουπίζεις πολύ καλά, ώστε να απομακρύνεις το πολύ νερό και μετά τον στεγνώνεις με πιστολάκι σε πολύ χαμηλή ένταση για ν’ αφαιρέσεις την υγρασία από επικίνδυνες περιοχές, όπως τα αυτιά του.

Photo: Autri Taheri/ Unsplash