Πώς είναι η ζωή με ένα κατοικίδιο στο γραφείο; Ίσως έχεις διαβάσεις και εσύ τις έρευνες με τα οφέλη που κυκλοφορούν στα διάφορα άρθρα, ωστόσο αν δεν ζήσεις κάτι και δε το δεις με τα μάτια σου δεν μπορείς να ξέρεις αν όντως αυτό αληθεύει. Αγαπώ τα ζώα, είχαμε πάντα, αλλά δεν είμαι ο κλασικός τύπος που έχεις στο μυαλό σου όταν σκέφτεσαι κάποιον φιλόζωο και γι’αυτό μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που μου γεννήθηκε η ανάγκη να γράψω γι’αυτό το θέμα. Τους τελευταίους μήνες έχω καθημερινή συναναστροφή με την υπέροχη Μιζού στο γραφείο και καθώς σκεφτόμουν την καθημερινότητά μου στο γραφείο, διαπίστωσα ότι η ύπαρξή της μου δίνει χαρά και έμπνευση χωρίς να κάνει τίποτα, απλά ούσα ο εαυτός της.

Η ζωή με το κατοικίδιο στο γραφείο

Με το που μπεις στο γραφείο είναι η πρώτη που θα σε καλωσορίσει, κάποιες φορές κάνοντας μάλιστα πολλές χαρές και ακόμα και αν είσαι κάπως πεσμένη μέχρι εκείνη την ώρα αμέσως η διάθεσή σου φτιάχνει. Είναι ένα πλάσμα που δίνει αγάπη με ανιδιοτέλεια σε πολύ μεγάλο βαθμό και μόλις χθες κατάλαβα πόσο πολύ διαφορά δίνει στην καθημερινότητά μας.

Όταν για κάποιο λόγο αγχωθείς, ή δεν έχεις έμπνευση θα την πάρεις μια αγκαλιά ή θα την χαϊδέψεις και αμέσως οι ορμόνες του άγχους θα πάνε περίπατο και τη θέση τους θα πάρουν η αγάπη και η ευγνωμοσύνη.

Είναι ξεκάθαρα η μασκότ του γραφείου και επτά χρόνια μετά τη συγγραφή αυτού του άρθρου «Πάρε τον σκύλο στη δουλειά και μείωσε το άγχος σου » επιβεβαιώνω ότι η έρευνα που βασίστηκε λειτουργεί πολύ καλά και τα συναισθήματα του άγχους είναι σχεδόν ελάχιστα και ο βαθμός ικανοποίησης τεράστιος και σίγουρα η Μιζού έχει βάλει το λιθαράκι της σε αυτό.

Κάποια από τα οφέλη του να έχεις το κατοικίδιο στο γραφείο

Βελτίωση επικοινωνίας

Λίγα πράγματα μπορούν να σπάσουν καλύτερα τον πάγο από μια αγκαλιά σε μια γάτα ή ένα αξιολάτρευτο σκυλί. Η παρουσία ζώων στο γραφείο δίνει στα μέλη της ομάδας έναν λόγο να σταματήσουν και να συνομιλήσουν με συναδέλφους για κάτι άλλο εκτός από τη δουλειά.

Αυτή η μία μεταβλητή μπορεί να βελτιώσει όχι μόνο τις διαπροσωπικές σχέσεις, αλλά και τη μακροπρόθεσμη επικοινωνία μεταξύ της ομάδας σας. Εμείς για παράδειγμα, πολλές φορές στο iPop έχουμε οδηγηθεί σ’ ένα παραγωγικό brainstorming μέσα από συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει με αφορμή τη Μιζού!

Μειωμένο στρες

Το άγχος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα μέλη της ομάδας και να μειώσει σοβαρά το κίνητρό τους. Τα κατοικίδια στο γραφείο μειώνουν τα επίπεδα άγχους και βοηθούν τους υπαλλήλους να είναι χαρούμενοι, ακόμα και κατά τη διάρκεια έντονων περιόδων δουλειάς.

πώς λέει σαγαπώ ο σκύλος σου
Unsplash

Αυξημένη Παραγωγικότητα

Η παραγωγικότητα είναι μια άλλη δύσκολη μεταβλητή που διατηρείται στο γραφείο. Αλλά με την παρουσία ενός κατοικίδιου, ο συνδυασμός μειωμένου στρες και υψηλότερου ηθικού τείνει να αυξάνει την παραγωγικότητα.

Καλύτερη Συνεργασία

Με πολλούς τρόπους, ένα κατοικίδιο στο γραφείο έχει σημαντική επίδραση στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τα μέλη της ομάδας σας το ένα το άλλο στη δουλειά.

Αυτό το ευεργετικό αποτέλεσμα έχει ως αποτέλεσμα βελτιωμένη εμπιστοσύνη, συνοχή και συντροφικότητα. Όλα αυτά οδηγούν σε καλύτερη συνεργασία στο γραφείο.

Προσέλκυση πελατών

Ένα φιλικό κατοικίδιο στο γραφείο, που αλληλεπιδρά καλά με τους ανθρώπους, είναι ένας υπέροχος τρόπος να προσελκύσετε πελάτες στην επιχείρησή σας. Πολλοί διευθυντές και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων υποστηρίζουν ότι οι πελάτες επιλέγουν να αγοράσουν από το κατάστημά τους επειδή μπορούν να επισκεφτούν τη γάτα ή τον σκύλο ενώ ψωνίζουν.

Μερικοί πελάτες θυμούνται ακόμη και το όνομα του ζώου πιο συχνά από τους υπαλλήλους με τους οποίους αλληλεπιδρούν.

Όλοι οι τύποι επιχειρήσεων —από νεοσύστατες εταιρείες τεχνολογίας μέχρι κοσμηματοπωλεία έως μηχανικούς αυτοκινήτων— μπορούν να επωφεληθούν από την ευτυχία που μπορεί να φέρει ένα κατοικίδιο γραφείου.

Βελτιωμένες Δημόσιες Σχέσεις

Η ύπαρξη ένος κατοικίδιου στο γραφείο μπορεί να ωφελήσει όχι μόνο τους υπαλλήλους και τις πωλήσεις, αλλά και τις προσπάθειες για δημόσιες σχέσεις.

Μεταμορφώστε τη γάτα ή τον σκύλο του γραφείου σας στην ανεπίσημη μασκότ της επιχείρησης και χρησιμοποιήστε το στις προσπάθειές σας για συγκέντρωση χρημάτων, στους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε άλλες τοποθεσίες που επισκέπτονται πιθανοί πελάτες.

Οι πελάτες και το ευρύ κοινό θα θυμούνται ότι η επιχείρησή σας νοιάζεται αρκετά, ώστε να προσφέρει ένα σπίτι σε ένα κατοικίδιο και οι δημόσιες σχέσεις σας θα βελτιωθούν εξαιτίας αυτού.

Πώς θα εκπαιδεύσεις τον σκύλο σου για να τον πάρεις μαζί σου στο γραφείο;

Όλοι εμείς που εργαζόμαστε και απολαμβάνουμε την παρέα κάποιου κατοικιδίου μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι όντως η εργασιακή μας ζωή έχει πάρει μια εντελώς διαφορετική μορφή χάρη στους τετράποδους φίλους μας!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News