Μπροστά σ’ ένα σπάνιο φαινόμενο βρέθηκαν οι κτηνίατροι της φιλοζωικής οργάνωσης Cat Protector στο Warrington. Ένα γατάκι από την Βρετανία, η Hope, υπήρξε η πρώτη γάτα η οποία δεν είναι ούτε αρσενική ούτε θηλυκή. Αν και η Hope, που είναι μόλις 15 εβδομάδων, θεωρήθηκε αρχικά ότι ήταν θηλυκό όταν εισήχθη στο κέντρο διάσωσης, οι κτηνίατροι δεν βρήκαν εξωτερικά γεννητικά όργανα.

Η ανώτερη κτηνιατρική υπάλληλος της Cats Protection, Fiona Brockbank, ανέφερε για το περιστατικό αυτό ότι μάλλον επρόκειτο για κάποια αγενεσία –αποτυχία ανάπτυξης οργάνου– που ίδια και οι συνάδελφοί της δεν είχαν ξαναδεί.

Το γατάκι από την Βρετανία που δεν έχει φύλο

Οι κτηνίατροι είπαν ότι είχαν δει, στο παρελθόν, ερμαφρόδιτες γάτες -με αρσενικά και θηλυκά γεννητικά όργανα-αν και ήταν σπάνιες. Ωστόσο, μετά από έρευνα, διαπίστωσαν ότι η Hope δεν είχε καθόλου γεννητικά όργανα, εξωτερικά ή εσωτερικά.

«Υπάρχει μια πιθανότητα να κρύβεται κάποιος έκτοπος ωοθηκικός ιστός εσωτερικά, αλλά πιστεύουμε ότι αυτό είναι εξαιρετικά απίθανο… Αυτό είναι τόσο σπάνιο που δεν υπάρχει κάποιος όρος, που να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για αυτήν την πάθηση, αλλά είναι ουσιαστικά αγένεση σεξουαλικών οργάνων», αναφέρει η Brockbank.

Πώς θα κάνεις δυνατή τη συνύπαρξη σκύλου-γάτας στο ίδιο σπίτι;

«Αν και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε προηγούμενες περιπτώσεις [στις οποίες] να βασίσουμε τις γνώσεις μας για το πώς αυτό θα επηρεάσει την Hope στο μέλλον, αφιερώσαμε χρόνο στην παρακολούθηση αυτής της γάτας για να διασφαλίσουμε ότι μπορεί να ουρήσει και να αφοδεύσει κατάλληλα πριν θεωρηθεί έτοιμη για να βρει ένα μόνιμο σπίτι», συμπληρώνει η ίδια.

Η Hope, η οποία περιγράφεται ως ένα παιχνιδιάρικο γατάκι, έχει γίνει αγαπητή στο προσωπικό και στους εθελοντές στο κέντρο υιοθεσίας Cats Protection, όπου εισήχθη για πρώτη φορά και υποβλήθηκε σε έρευνες, αλλά και στο κέντρο υιοθεσίας Tyneside στο Gateshead.

Ο διευθυντής του κέντρου του Tyneside, Beni Benstead, δήλωσε: «Το να ανακαλύψουμε την σπάνια κατάσταση της Hope ήταν μια συναρπαστική στιγμή, καθώς κανείς από εμάς δεν το έχει ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Η Hope ήταν απολαυστική στη φροντίδα και είναι φανταστικό που είναι τώρα έτοιμη να υιοθετηθεί. Ξέρουμε ότι θα προσφέρει σε κάποιον πολλά χρόνια διασκέδασης και συντροφικότητας. Θα ήμασταν επίσης εξαιρετικά ευγνώμονες να ακούσουμε ενημερώσεις για τον σούπερ σταρ μας στο Tyneside.”

Εμείς ευχόμαστε μέσα από την καρδία μας η μικρή Hope να βρει την αγάπη και την θαλπωρή σε μια οικογένεια.

Γιατί η γάτα σου κάνει πατουσάκια και γιατί ο σκύλος σου δεν σταματά να σε γλείφει στο πρόσωπο;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News