Αν είσαι ιδιοκτήτης γάτας, σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί πολλές φορές εάν κάτι πάει λάθος με τη γάτα σου ή εάν όλες οι γάτες φέρονται τόσο περίεργα! Γιατί η γάτα φέρεται περίεργα και τι μπορεί να σημαίνει αυτή η συμπεριφορά;

Η απάντηση είναι πως δεν φταίει η δική σου, απλά όλες οι γάτες έχουν ορισμένες περίεργες συμπεριφορές που επιτέλους βρήκαν την εξήγησή τους!

Γιατί η γάτα φέρεται περίεργα και τι σημαίνει;

Σε ακολουθεί παντού

Είναι ο τρόπος της γάτας σου να σου δείξει ότι θέλει να περνάτε χρόνο μαζί. Εάν δεν σε αφήνει σε ησυχία είναι γιατί απλά θέλει παρέα!

γάτα φέρεται περίεργα

Unsplash/Oleg Ivanov

Γρατζουνάει το δέρμα σου

Μπορείς να καταλάβεις πότε μια γάτα είναι επιθετική και πότε όχι. Εάν γρατζουνάει απαλά το δέρμα, είναι απλά ένα παιχνίδι για εκείνη, δεν έχει σκοπό να σε τραυματίσει.

Τυλίγεται συνεχώς γύρω απ’ το πόδι σου

Η γάτα σου θέλει απλά να αφήσει το σημάδι της πάνω σου και να κάνει γνωστό στις άλλες ότι είσαι δικιά της, μην τολμήσουν και σε διεκδικήσουν!

γάτα φέρεται περίεργα

Unsplash/Ramiz Dedaković

Υψώνει την ουρά της και σε κοιτάει

Η ουρά της γάτας σου δείχνει και τη διάθεση στην οποία βρίσκεται. Όταν υψώνει την ουρά της και σε κοιτάει στα μάτια, απλά είναι ένα σημάδι ότι σε βλέπει φιλικά.

Σου φέρνει… δωράκια!

Μπορεί εσύ να φρικάρεις που βλέπεις το ποντικάκι ή το πουλάκι μέσα στο σπίτι σου, όμως η γάτα σου δεν το βλέπει έτσι! Το βλέπει σαν έναν τρόπο ότι σε φροντίζει κι επειδή την φροντίζεις κι εσύ θέλει να σου κάνει δώρα!

γάτα φέρεται περίεργα

Δες ακόμα:

Οδηγός γάτας για αρχάριους : Αποκωδικοποίησε 12 συμπεριφορές