Η φρίκη του πολέμου έχει επηρεάσει τους πάντες. Άνδρες, γυναίκες, παιδιά, ζώα… Τα αδέσποτα στην Ουκρανία λόγω των συγκρούσεων είναι αμέτρητα, ενώ πάρα πολλά είναι και τα τραυματισμένα κι ανάπηρα ζώα.

Τα αδέσποτα της Ουκρανίας αποκαλύπτουν την δική τους ιστορία για τον πόλεμο

Η Nastya Tikhaya είναι μια απ’ τις ηρωίδες των ημερών μας, καθώς δίνει όλη τη βοήθειά της σε κάθε ζωάκι που έχει διαφύγει απ’ το μέτωπο.

Η εικόνα της 20χρονης Nastya με ανάπηρα σκυλιά στην Ουκρανία έγινε viral. Ενώ η ίδια ήταν σε κίνδυνο, αποφάσισε ότι η διάσωση των ζώων είναι πάρα πολύ σημαντική. Άλλωστε, με την οικογένειά της βοηθούσε αδέσποτα σκυλιά να βρουν σπίτι και πριν τον πόλεμο.

Με τον πόλεμο να συνεχίζεται και τις ανάγκες για βοήθεια να είναι τεράστιες, έγινε εθελόντρια διασώστρια ζώων. Στόχος της είναι να σώσει κάθε ζώο που κινδυνεύει, από σκυλάκια και γατάκια, μέχρι χελώνες, χάμστερ και χαμαιλέοντες.

Μαζί με τον σύζυγό της, περιποιούνται τις πληγές των ζώων και με τη βοήθεια εθελοντών προσπαθούν να βρουν νέους ιδιοκτήτες. Κι αυτή η διαδικασία ακολουθείται για κάθε ζωάκι που διασώζουν.

«Δεν υπήρχε νερό, ρεύμα, θέρμανση. Ήταν αδύνατο να μείνει κανείς στο Irpin. Περπατήσαμε 40 μέτρα από το σπίτι και ο σκύλος μου έφυγε από τα χέρια μου και έτρεξε πίσω, στο σπίτι. Τώρα βρίσκομαι ανάμεσα σε σκυλιά, δεμένα με λουριά. Κι έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα σε δύο σενάρια: Να γυρίσω πίσω για το δικό μου beagle ή να σώσω πρώτα κάποια άλλα και μετά να επιστρέψω για να το βρω; Γιατί ξέρω ότι θα περίμενε στο σπίτι. Ήταν η πιο δύσκολη απόφαση εκείνο το διάστημα της ζωής μου. Γιατί ήταν ο σκύλος μου κι εγώ τον άφηνα πίσω. Παρακαλούσα τον άνθρωπο στο σημείο ελέγχου επί δύο ώρες για να με αφήσει να γυρίσω πίσω. Μου είχε πει: “Αν πεθάνεις, δεν θα κλάψω” κι εγώ του απάντησα πως δεν σκοπεύω να πεθάνω και πως το μόνο που ήθελα ήταν να βρω τον σκύλο μου. Και τον βρήκα», περιγράφει η ίδια.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News