Το μάσημα όπως όλοι γνωρίζουμε, αποτελεί την πιο αγαπημένη συνήθεια ενός σκύλου. Είτε όταν τον τρώνε τα νέα του δόντια επειδή είναι κουτάβι, είτε όταν απλώς το κάνει μέσα στην ημέρα για να περάσει την ώρα του, με το μάσημα παράγονται ορμόνες ηρεμίας και ευχαρίστησης. Ωστόσο, κάποιες φορές ακόμα και μέσα στο σπίτι, υπάρχουν διάφορα επικίνδυνα πράγματα για τον σκύλο σου και την υγεία του. Καλό θα ήταν πριν αποφασίσεις να υιοθετήσεις ή ακόμα και αν έχεις ήδη τον τετράποδο φίλο σου μαζί σου, να κάνεις έναν έλεγχο και να απομακρύνεις τα αντικείμενα αυτά έτσι ώστε να μην τον βάλεις σε κίνδυνο.

Αν ο σκύλος σου φάει κάτι απ’ αυτά, πήγαινέ τον αμέσως στον κτηνίατρο

Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα πράγματα για τον σκύλο που βρίσκονται μέσα στο σπίτι σου

Απωθητικό κουνουπιών

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ζήτα από τον κτηνίατρό σου ένα κατάλληλο προϊόν που να είναι ασφαλές για τον σκύλο σου, αντί να χρησιμοποιείς ένα απωθητικό που προορίζεται για ανθρώπους. Τα απωθητικά κουνουπιών συχνά περιέχουν συστατικά στα οποία οι σκύλοι είναι πολύ ευαίσθητοι και μπορεί να τους προκαλέσουν τρόμο, επιληπτικές κρίσεις, ακόμη και θάνατο.

Αλκοολούχα ποτά

επικίνδυνα πράγματα για τον σκύλο
Unsplash

Μπορεί να σου περάσει κάποια στιγμή από το μυαλό να δώσεις λίγο αλκοόλ στο σκύλο σου για να δοκιμάσει, όμως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να το κάνεις. Και αυτό γιατί μπορούν να μεθύσουν, με άσχημες για τη ζωή τους συνέπειες. Ακόμα και μικρές ποσότητες αλκοόλ μπορούν να προκαλέσουν στο σκύλο σου εμετούς, διάρροιες, προβλήματα στο περπάτημα, άσθμα, ακόμα και θάνατο.

Ζύμη μαγιάς

Το ψωμί και άλλα αρτοσκευάσματα που παρασκευάζονται με μαγιά μπορεί να είναι επιβλαβή για το σκύλο σου επειδή η ζύμη μπορεί να διογκωθεί στο στομάχι του, να το τεντώσει και να προκαλέσει πόνο. Επιπλέον, καθώς η ζύμη ζυμώνεται, παράγει αλκοόλ που μπορεί να δηλητηριάσει το σκύλο.

8+1 λάθη που κάνεις με τον σκύλο σου και πρέπει να τα σταματήσεις αμέσως!

Ξυλιτόλη

Ένας τύπος αλκοόλης σακχάρου, η ξυλιτόλη βρίσκεται σε πολλά αρτοσκευάσματα και τρόφιμα διατροφής. Ακόμη και μια μικροσκοπική ποσότητα ξυλιτόλης μπορεί να οδηγήσει το σκυλάκι σου σε υπογλυκαιμία. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν έμετο, λήθαργο, απώλεια συντονισμού, επιληπτικές κρίσεις και μπορεί να οδηγήσουν σε ηπατική ανεπάρκεια.

Σαπούνια

επικίνδυνα πράγματα για τον σκύλο
Unsplash

Αχ αυτά τα μυρωδάτα σαπούνια! Τόσο ακαταμάχητα για τους γευστικούς κάλυκες ενός σκύλου. Αλλά ο τετράποδος φίλος σου μάλλον δεν είναι αρκετά έξυπνος για να φτύσει το σαπούνι. Αντίθετα, θα το καταπιεί, κάτι που μπορεί να προκαλέσει διάρροια ή έμετο και όλα αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε αφυδάτωση.

Καθαριστικά

Τα οικιακά καθαριστικά περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες που βρίσκονται σε προϊόντα όπως η χλωρίνη και άλλα απολυμαντικά. Μερικά από αυτά τα προϊόντα φυλάσσονται κάτω από το νεροχύτη στην κουζίνα ή στο μπάνιο κοντά στο έδαφος, γι’ αυτό σκέψου να τα τοποθετήσεις σε υψηλότερο σημείο, ώστε το κατοικίδιό σου να μην τα βρει! Αυτές οι χημικές ουσίες μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα και εάν καταποθούν σε μεγάλο βαθμό μπορεί να είναι θανατηφόρο.

5+1 Καλοκαιρινοί κίνδυνοι για τα σκυλιά!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News