Γιατί ο σκύλος σου τρώει χόρτα;

LIKE US ON FACEBOOK

Φροντίζεις τον σκύλο σου κάθε μέρα, προσέχεις τι τρώει και τι πίνει, τον πηγαίνεις βόλτα πρωί και βράδυ, όμως, παρατηρείς ότι επιμένει να τρώει ό,τι χόρτο βρει μπροστά του στις βόλτες σας! Γιατί συμβαίνει αυτό;

Συμβαίνει κάτι στον τετράποδο φίλο σου; Γιατί ο σκύλος τρώει χόρτα και ειδικά κάποιες περιόδους δείχνει να τα απολαμβάνει ακόμα περισσότερο;

Θα σου πούμε αρχικά τα δυσάρεστα νέα: Οι επιστήμονες δεν έχουν αποφασίσει ακριβώς για ποιον λόγο οι σκύλοι τρώνε πρασινάδες, αλλά σίγουρα είναι κάτι φυσιολογικό που δεν θα πρέπει να σε ανησυχεί.

Πάμε τώρα να δούμε τους λόγους που μπορεί να συμβαίνει αυτό.

Happy On My Way GIF by Addie - University of Redlands Mascot - Find & Share on GIPHY

Η πιο απλή εκδοχή είναι ότι απλά το κάνει επειδή του αρέσει και μπορεί να το κάνει. Του αρέσει η γεύση του χόρτου, όπως του αρέσει όταν του δίνεις να φάει μαρούλι!

Μια άλλη εκδοχή είναι, που σ’ αυτή συμφωνούν πολλοί επιστήμονες, ότι οι σκύλοι συχνά τρώνε χόρτα επειδή αισθάνονται ότι το στομάχι τους δεν είναι καλά. Και μάλιστα, μπορεί να το κάνουν για να προκαλέσουν εμετό για να νιώσουν καλύτερα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι κάθε φορά που τρώει χόρτα θα κάνει εμετό, αλλά αν παρατηρήσεις ότι μερικές φορές τρώει πολύ έντονα χόρτα και τα καπαίνει αμάσητα, τότε ίσως κάτι τον ενοχλεί!

Dog Spring GIF by KeepUpWithJaz - Find & Share on GIPHY

Προσοχή! Εάν δεις ότι ο σκύλος σου έκανε εμετό και συνεχίζει να τρώει γρασίδι ή να κάνει εμετό, θα πρέπει σίγουρα να πάρεις τη γνώμη του κτηνιάτρου σου.

Επίσης, θα πρέπει πάντα να θυμάσαι ότι επιβάλλεται να προσέχεις τι γρασίδι και χόρτα τρώει. Εάν, για παράδειγμα, ο σκύλος σου πάει να φάει χόρτα σε σημείο όπου ρίχνουν πολλά φάρμακα ή περνούν βρώμικα νερά, τότε να μην τον αφήσεις να τα πλησιάσει.

Όποια κι αν είναι η αιτία που ο σκύλος σου τρώει χόρτα, να ξέρεις πως δεν τον βλάπτουν και δεν τον βάζουν σε κανένα κίνδυνο. Ίσα ίσα τα χόρτα περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, τα οποία μπορεί να χρειάζεται ο σκύλος σου, ειδικά αν τρέφεται καθαρά με τροφές του εμπορίου.

Δες και αυτό:

Ο μεγάλος κίνδυνος για τα σκυλιά που αγνοούμε!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved