Σκύλος και αγάπη πάνε μαζί, γιατί μόνο χώρια δεν μπορούν να είναι. Κι αν έχεις κι εσύ σκύλο, σίγουρα θα ταυτιστείς με τη συνέχεια του άρθρου. 

Σε νεαρότερη ηλικία φοβόμουν λίγο τους σκύλους, κυρίως αυτούς που έβλεπα στο δρόμο. Σκεφτόμουν ότι ίσως να μην έχουν εκπαιδευτεί και να δαγκώνουν ή να ορμάνε πάνω σου. Αν και σε πολύ μικρή ηλικία είχα σκύλο, τον οποίο έζησα για λίγα χρόνια, αφού όταν εγώ ήμουν μικρή αυτός ήταν μεγάλος σε ηλικία, δεν μπορούσα να αντιληφθώ ότι ένα κατοικίδιο θα μπορεί να σε σεβαστεί και να σε αγαπήσει πραγματικά, όσο το αγαπάς εσύ.

Για χρόνια νόμιζα ότι οι σκύλοι περισσότερο μπορεί να θέλουν να με γλείψουν για να δουν αν είμαι νόστιμη και να με δαγκώσουν, παρά γιατί αυτός είναι ένας τρόπος να με γνωρίσουν και να μου δείξουν τη συμπάθειά τους. Αστείο; Ναι, τώρα πια, αλλά για μένα δεν ήταν και τόσο παλαιότερα. Άλλαζα πεζοδρόμιο κάθε φορά που έβλεπα σκύλο. Το ζούσα έντονα, δεν μπορώ να πω, μέχρι που κάτι άλλαξε.

Μια μέρα ξύπνησα και οι υπόλοιποι στην οικογένεια μου ανακοίνωσαν ότι θα πάρουμε σκύλο. Τα έχασα, όπως καταλαβαίνεις. Αγχώθηκα, φοβήθηκα, αλλά το αποδέχτηκα. Μετά από λίγες μέρες ήρθε στη ζωή μας κι από τότε μπορώ να πω ότι είμαι ευγνώμων που τον έχω κάθε μέρα που περνά. Όχι γιατί νιώθω μεγαλύτερη ασφάλεια, όχι γιατί αισθάνομαι περισσότερη συντροφιά, αλλά γιατί κάθε μέρα λαμβάνω την αγάπη που μόνο από λίγους ανθρώπους έχω καταφέρει να πάρω.

Φυσικά και όλα τα κατοικίδια μπορούν να σου προσφέρουν αγάπη, όμως να, είναι κι αυτό που λένε για τους σκύλους και ισχύει πραγματικά.. Ότι είναι ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου. Και ναι, είναι! Και αν αφεθείς σ’ αυτή τη σχέση θα συνειδητοποιήσεις πως σκύλος και αγάπη πάνε μαζί. Μπορεί να μην μπορεί να σου βρει λύση στα προβλήματά σου, να μην σου πει πώς να διαχειριστείς μια δύσκολη κατάσταση, όμως ένα βλέμμα του αρκεί για να σε κάνει να ηρεμήσεις, να χαλαρώσεις και να νιώσεις όλη αυτή την αγάπη που έχει για σένα.

σκύλος και αγάπη

Freepik

Δε θα σε προδώσει ποτέ, θα είναι πάντα εκεί, θα σε προστατεύει, θα σε στηρίζει, θα σε αγαπάει, όπως οι άνθρωποι δύσκολα αγαπούν. Ναι, θα το κάνει και μόνο αν αποκτήσεις δικό σου σκύλο θα το καταλάβεις.

Μπορεί να νομίζεις ότι αγαπάς πολύ τον σκύλο σου, όμως πίστεψέ με, αυτός σε αγαπάει πολύ περισσότερο. Το καταλαβαίνεις από τον τρόπο που σε κοιτάει, από τον τρόπο που κουνάει την ουρά του και χοροπηδάει κάθε φορά που σε βλέπει ή παίζεις μαζί του.

Είναι αυτή η ανιδιοτελής αγάπη χωρίς όρια, χωρίς τέλος, γιατί ο σκύλος σου θα σου θυμίσει τι πάει να πει αγάπη! 

Δες ακόμα:

5 +1 τρόποι που ο σκύλος σου λέει “σ’αγαπώ”!

Photo: Pexels