Κάθε φορά που σε βλέπει τα ίδια. Τρέχει καταπάνω σου κι αρχίζει να σε γλείφει. Τι σημαίνει αυτό; Γιατί ο σκύλος σου σε γλείφει συνέχεια; Μπορεί να γίνει επικίνδυνο; 

Σε γλείφει συνέχεια, με το παραμικρό, δεν προλαβαίνεις να το χαϊδέψεις και σε γλείφει, σε ενοχλητικό σημείο πολλές φορές. Το έχει μάθει από τη μαμά του. Όταν γεννιούνται τα κουτάβια, το πρώτο πράγμα που τους συμβαίνει είναι να τους γλείφει η μαμά τους κι αυτό για το καλό της αναπνοής τους και για την καθαριότητά τους. Έτσι, λοιπόν, καθώς μεγαλώνουν, γλείφουν με τη σειρά τους γύρω από το στόμα της μητέρας τους.

Εσένα όμως γιατί ο σκύλος σου σε γλείφει συνέχεια; 

Η εξήγηση είναι πολύ απλή. Αρχικά πρέπει να αναλογιστείς τα προϊόντα σώματος που χρησιμοποιείς, το άρωμά σου ή το αφρόλουτρο που χρησιμοποιείς και σε κάνει να έχεις ωραία γεύση και ωραίο άρωμα. Επιπλέον, πρόσεχε μήπως έχεις υπολείμματα φαγητού ή δεν έχεις πλύνει καλά τα χέρια σου.

σκύλος σου σε γλείφει

Δεύτερον, όπως είπαμε και πριν, το σκυλάκι σου από μικρό έτσι έχει μάθει να επικοινωνεί και του αρέσει. Έχει μάθει με αυτόν τον τρόπο να δείχνει αγάπη και τρυφερότητα. Μπορεί εσύ να δυσανασχετείς μερικές φορές, όμως ο σκύλος σου θέλει να σου δείξει την αγάπη και τη στοργή του.

Είναι επικίνδυνο για σένα; 

Αν το σκυλάκι σου σε γλείφει συνεχώς σ’ ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματός σου, τότε μπορεί να έχει κάτι να σου πει και να έχει τους λόγους του. Φρόντισε να σκεφτείς και να παρατηρήσεις πού σε γλείφει κι αν επιμένει στο ίδιο σημείο ίσως μια επίσκεψη στον δικό σου γιατρό δεν βλάπτει.

Μόνο πρόσεξε, γιατί αν σε γλείφει και σε φιλάει στο πρόσωπο δεν είναι και τόσο καλό πάντα. Μπορεί να μεταφέρει πολλά βακτήρια μέσω του στόματός του. Δεν είναι μόνο αυτά που μεταφέρονται από το σάλιο. Ο σκύλος σου χώνει την μύτη του σε δυσάρεστες γωνίες ή πάνω από περιττώματα άλλων σκύλων, οπότε η μύτη του είναι γεμάτη από βακτήρια, ιούς και μικρόβια όλων των ειδών.

Διάβασε ακόμα:

Γιατί δεν πρέπει να δίνεις φιλιά στο κατοικίδιό σου

Photos: Freepik