Γιατί δεν πρέπει να δίνουμε ωμό κρέας στα κατοικίδια

LIKE US ON FACEBOOK

Οι ειδικοί προειδοποιούν τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων σχετικά με τους κινδύνους που διατρέχουν τα αγαπημένα μας ζωάκια όταν τους δίνουμε ωμό κρέας.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι ερευνητές ανέφεραν ότι η διατροφή των κατοικίδιων που συνδέεται με ωμό κρέας μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιβλαβή.

Τα ζωάκια μπορούν να μολυνθούν από επιβλαβή βακτήρια και παράσιτα και ως εκ τούτου αυτά μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τόσο την υγεία των ζώων όσο και των ιδιοκτητών τους.

Αυτό το είδος διατροφής θα μπορούσε στην πραγματικότητα να θέσει τα κατοικίδια ζώα και τους ιδιοκτήτες τους σε κίνδυνο σοβαρών ασθενειών όπως η E.coli.

Η μελέτη του Utrecht Πανεπιστημίου, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Veterinary Record, ανέλυσε 35 εμπορικά κατεψυγμένα τρόφιμα από οκτώ διαφορετικές μάρκες στην Ολλανδία.

Σ’ αυτή την μελέτη διαπιστώθηκε ότι το Ε. Coli συμπεριλαμβανόταν σε οκτώ προϊόντα (23%), είδη Listeria βρέθηκαν σε 15 προϊόντα (43%) και είδη Salmonella σε επτά προϊόντα (20%).

Οι μολύνσεις E.coli και Salmonella έχουν συνδεθεί με σοβαρές ασθένειες και για τους ανθρώπους.

Επιπλέον, τέσσερα προϊόντα (11%) περιείχαν το παράσιτο Sarcocystis cruzi και άλλα τέσσερα περιείχαν το Sarcocystis tenella. Σε δύο προϊόντα (6%) βρέθηκε το Toxoplasma gondii.

Η ομάδα ερευνητών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι προειδοποιήσεις και οι οδηγίες τροφίμων θα πρέπει να περιλαμβάνονται στις ετικέτες των προϊόντων και στις συσκευασίες τους.

Photο: Getty
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved