Οι γιορτές των Χριστουγέννων μπορεί να είναι μια περίοδος υπερβολικής απόλαυσης, αλλά δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που μειώνουν πρόσληψη υγιεινής τροφής κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αλλά και τα κατοικίδια. Νέα έρευνα διαπίστωσε ότι πολλοί ιδιοκτήτες δίνουν αποφάγια από το γιορτινό τραπέζι στον σκύλο τους με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος και αλάτι, τα οποία μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία τους και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και θανατηφόρα.

Τι να κάνεις εάν ο σκύλος σου έφαγε γκι ή Αλεξανδρινό;

Γιατί δεν πρέπει να δίνεις αποφάγια από το γιορτινό τραπέζι στο σκύλο σου

Μια έρευνα από την εταιρεία παραγωγής τροφών για σκύλους Acana διαπίστωσε ότι το ένα τρίτο των σκύλων κατοικίδιων στο Ηνωμένο Βασίλειο τρέφονται με εορταστικά αποφάγια, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους το 47% των ιδιοκτητών παραδέχονται ότι δίνουν στα κατοικίδιά τους υπολείμματα από φαγητά delivery.

Αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν ότι πολλά από αυτά τα γεύματα, ειδικά κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, απέχουν πολύ από τα ποικίλα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά γεύματα που πρέπει να τρώνε τα κατοικίδια ζώα. Φαγητά όπως κρεατόπιτες, γέμιση γαλοπούλας και χριστουγεννιάτικα γλυκά μπορούν να κάνουν το κατοικίδιό σας σοβαρά άρρωστο, ή ακόμα χειρότερα μπορούν να αποδειχθούν θανατηφόρα.

Είναι επίσης σημαντικό να ζητάς ευγενικά από κάθε επισκέπτη, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, να αποφεύγουν να ταΐζουν τα κατοικίδια. Επιπλέον τροφή, όπως αποφάγια ή λιχουδιές, που προσφέρονται στο κατοικίδιο ζώο σου από οποιονδήποτε άλλο εκτός από εσένα, μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες για επώδυνη παγκρεατίτιδα, εμετό και διάρροια, ακόμη και για μια βόλτα στον κτηνίατρο, κάτι που μπορεί να καταστρέψει την γιορτινή σου διάθεση.

Oι επικίνδυνες χριστουγεννιάτικες τροφές για τον σκύλο σου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News