Το κλαψούρισμα του σκύλου ορισμένες φορές μπορεί πραγματικά να γίνει εκνευριστικό. Και το ακόμη πιο εκνευριστικό είναι να κλαψουρίζει και να μη γνωρίζεις τον λόγο και τον τρόπο να το κάνεις να σταματήσει. 

Το κλαψούρισμα του σκύλου μπορεί να είναι απλώς επειδή θέλει την προσοχή σου αλλά μπορεί να συμβαίνει και κάτι πιο σοβαρό. Σε κάθε περίπτωση κανείς δεν θέλει να ακούει τον μικρό του, τετράποδο φίλο να κλαίει.

Κι αν δεν ξέρεις τον λόγο, δεν μπορείς και να τον βοηθήσεις…

10 φορές που το κλαψούρισμα του σκύλου είναι δικαιολογημένο

Υπερβολικός ενθουσιασμός

Ακόμη κι εσύ τσιρίζεις από υπερβολικό ενθουσιασμό! Ο σκύλος σου μπορεί να το κάνει όταν βλέπει κάποιον που αγαπά! Κι ας έχει περάσει μόλις… μια ώρα απ’ την τελευταία φορά που τον είδε.

Ώρα για… πιπί!

Συνήθως αφήνει το δικό του σημάδι όταν βρίσκεστε έξω και απολαμβάνετε τη βόλτα σας. Είναι πολύ πιθανό να ακούσεις τον σκύλο σου να κλαψουρίζει λίγο πριν κάνει την ανάγκη του.

κλαψούρισμα του σκύλου

Photo: Unsplash/Rob Wingate

Αντιπάθεια…

Ο σκύλος μπορεί να αντιπαθήσει κάποιον, να τον βάλει στη… μαύρη λίστα, όταν νιώσει ότι απειλείται. Και πώς το εκφράζει; Γάβγισμα και κλαψούρισμα μαζί!

Πείνα

Θα μου πεις… ο σκύλος μονίμως πεινάει και μονίμως θα θέλει να φάει και αυτό που έχεις μαγειρέψεις και είσαι έτοιμος να απολαύσεις. Ο μοναδικός τρόπος να τον σταματήσεις είναι να του δώσεις λιγάκι να δοκιμάσει. Πώς να αντισταθείς;;;

Αποχωρισμός

Δεν θέλει να σε αποχωρίζεται ούτε στιγμή. Για μερικά σκυλιά είναι πολύ δύσκολο όταν αποχωρίζονται τον ιδιοκτήτη τους και αναγκάζονται να μείνουν μόνα τους για αρκετές ώρες. Επίσης, μπορεί να κλαψουρίζει επειδή δεν το αφήνεις να κοιμηθεί μαζί σου το βράδυ. Από αγάπη… υπερβολική δηλαδή!

κλαψούρισμα του σκύλου

Photo: unsplash/João Victor Xavier

Χάδια

Ο σκύλος σου έχει ανάγκη να του τρίψεις λίγο την κοιλίτσα όσο εσύ χαζεύεις με τις ώρες κάποια σειρά στο Netflix. Κι επειδή είσαι απασχολημένος, θα κλαψουρίσει και θα τριφτεί πάνω σου στην ανάγκη!

Θόρυβος

Οι έντονοι θόρυβοι αναστατώνουν τα σκυλιά. Κεραυνοί, πυροτεχνήματα και πολλή φασαρία προκαλούν άγχος και τρομάζουν τον σκύλο σου.

Βοήθεια

Είναι και αυτός ένας τρόπος να ζητήσει τη βοήθειά σου! Μπορεί να έχει μπλεχτεί κάπου το ποδαράκια του, μπορεί να μη φτάνει το παιχνίδι του ή μπορεί να μη φτάνει να ανέβει στην καρέκλα. Συμβαίνουν αυτά!

κλαψούρισμα του σκύλου

Ενοχές

Νιώθεις 100% ένοχος. Μπορεί να έφαγε το βραδινό σου. Ίσως να δάγκωσε τα παπούτσια σου ή ίσως έκανε την ανάγκη του πάνω σε αυτά. Νιώθει ενοχές και λυπάται πολύ που σε στεναχώρησε.

Τραύμα

Μπορεί το κλαψούρισμα του σκύλου να είναι επειδή πονάει και δεν μπορείς να καταλάβεις το γιατί, ούτε το πού έχει χτυπήσει. Αν ο σκύλος κλαψουρίζει έντονα και έχει διάρκεια, τότε καλό θα ήταν να επισκεφτείτε τον κτηνίατρο.

Διαβάστε επίσης:

Ο λόγος που όλοι στεναχωριόμαστε όταν ακούμε σκύλο που κλαίει

Photo: unsplash/Alicia Gauthier