Η γατούλα σου θέλει περιποίηση και πρέπει να της δίνεις ιδιαίτερη σημασία μες το μέρα και να την προσέχεις. Όμως, ξέρεις πώς να περιποιηθείς το δέρμα της γάτας σου;

Το δέρμα της γάτας σου μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και το ζωάκι σου ίσως να υποφέρει από φαγούρα και ξηρότητα. Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό να περιποιείσαι και να φροντίζεις τακτικά το δέρμα της γάτας σου, ώστε να αποφύγεις πιθανά προβλήματα στο μέλλον. Βέβαια, πέρα από τις παρακάτω συμβουλές, αν παρατηρήσεις κάτι περίεργο, θα πρέπει να απευθυνθείς στον κτηνίατρο το συντομότερο.

πώς να περιποιηθείς το δέρμα της γάτας
Unsplash/Kate Stone Matheson

Και τελικά πώς να περιποιηθείς το δέρμα της γάτας σου στο σπίτι σου χωρίς πολύ κόπο και βοήθεια;

Όπως και με τους ανθρώπους, η καλή και σωστή περιποίηση του δέρματος ξεκινά με την ενυδάτωση. Βεβαιώσου ότι η γάτα σου πίνει άφθονο νερό και φυσικά έχει πάντα νερό στη διάθεσή της μες τη μέρα και δεν ξεμένει. Εάν τα ούλα της φαίνονται χλωμά, ίσως χρειάζεται να αυξηθεί η πρόσληψη νερού.

Επιπλέον, εξέτασε το ενδεχόμενο να προσθέσεις υψηλής ποιότητας τροφές για γάτες στη διατροφή της. Εάν ο κτηνίατρός της το εγκρίνει, σκέψου να της δώσεις μικρές δόσεις λιπαρών οξέων Ωμέγα-3 μαζί με τα γεύματα.

Η υγρασία στον αέρα μπορεί, επίσης, να επηρεάσει την υγεία του δέρματος της γάτας σου. Εάν ο αέρας στο σπίτι σου είναι ξηρός, μια καλή λύση είναι να επενδύσεις σε έναν υγραντήρα για να βελτιώσεις την ποιότητα του αέρα.

Ωστόσο, υπάρχουν και ενυδατικά δέρματος για γάτες. Η χρήση ενός από αυτά μπορεί να βοηθήσει κατά τους ξηρούς, χειμερινούς μήνες. Αυτό θα το χρειαστείς μόνο εάν έχεις άτριχη γάτα.

πώς να περιποιηθείς το δέρμα της γάτας
Unsplash/ Gaelle Marcel

Πόσες παγίδες έχει το σπίτι για τη γάτα σου;

Οι παραπάνω συμβουλές αφορούν το δέρμα της γάτας σου κι όχι το τρίχωμα, το οποίο με τη σειρά του θέλει επίσης ιδιαίτερη φροντίδα, όπως τακτικό βούρτσισμα και καθαριότητα.

Όπως καταλαβαίνεις, είναι πολύ σημαντικό να προσέξεις την υγεία του δέρματος της γάτας σου και να το παρατηρείς για το καλό της!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News