Έχεις ήδη έναν σκύλο στο σπίτι σου που τον αγαπάς και δεν μπορείς να φανταστείς την ζωή σου χωρίς αυτόν. Εδώ και λίγες μέρες, όμως, σου έχει ξυπνήσει έντονα μια ανάγκη. Σκέφτεσαι να πάρεις δεύτερο κατοικίδιο περισσότερο για να έχει παρέα ο πιστός σου φίλος τις ώρες που λείπεις ή γιατί πολύ απλά λατρεύεις τα ζωάκια.

Πριν το κάνεις, όμως, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει σαφώς να σκεφτείς. Εμείς, τα βρήκαμε, τα συγκεντρώσαμε όλα μαζί και σου τα παρουσιάζουμε για να τα έχεις στο μυαλό σου πριν πάρεις την μεγάλη αυτή απόφαση.

Σκέψεις που πρέπει να κάνεις πριν πάρεις δεύτερο κατοικίδιο

Είναι έτοιμα τα μέλη της οικογένειας σου να δεχτούν κάτι τέτοιο; Ένα ακόμα δεύτερο κατοικίδιο θα φέρει μεγάλες αλλαγές στο σπίτι σου. Θεωρείς ότι τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας σου είναι έτοιμα να δεχτούν κάτι τέτοιο;

Είναι το κατοικίδιο σου έτοιμο να υποδεχτεί παρέα στο σπίτι;

Μήπως θα δημιουργήσεις πρόβλημα στο ήδη υπάρχων κατοικίδιο; Μπορεί αν υιοθετήσεις ένα νέο κατοικίδιο να σταματήσεις να ασχολείσαι όσο ασχολείσαι τώρα με τον σκύλο που έχεις στο σπίτι σου εδώ και χρόνια και αυτό θα του δημιουργήσει προβλήματα στην συμπεριφορά του. Μπορεί να τον κάνει να βυθιστεί στην κατάθλιψη ή ακόμα και να βγάλει μια επιθετική συμπεριφορά λόγω ζήλιας.

δεύτερο κατοικίδιο
Pexels

Το δεύτερο κατοικίδιο ταιριάζει με αυτό που έχεις ήδη; Για να μην έχεις προβλήματα και για να μην ανησυχείς πρέπει να είσαι σίγουρος-η ότι τα δύο ζώα θα μπορούν να έχουν μια αρμονική συμβίωση. Πρέπει οι προσωπικότητες τους να ταιριάζουν και οι ασχολίες τους να είναι οι ίδιες. Αν δεν τα ζήσεις μαζί δεν μπορείς να ξέρεις πώς θα είναι η σχέση τους.

Θα πρέπει να τα κάνεις όλα διπλά: Το να έχεις δύο σκυλιά στο ίδιο σπίτι είναι σαν να έχεις δύο παιδιά. Πρέπει και τα δύο να έχουν το δικό τους κρεβάτι, τα δικά τους παιχνίδια το δικό τους φαγητό. Είσαι, λοιπόν, έτοιμος να τα έχεις όλα αυτά επί δύο; Αντέχεις οικονομικά ή θα κάνεις κάποιο να νιώσει μειονεκτικά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News