Φροντίζεις όσο πρέπει τον σκύλο σου; Του δίνεις τη σημασία που πρέπει; Η ζωή του σκύλου σου εξαρτάται από σένα και εσύ επηρεάζεις την ποιότητα ζωής του σκύλου σου με τρόπο που δεν φαντάζεσαι!

Η ποιότητα ζωής του σκύλου σου είναι δική σου ευθύνη κι εσύ πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός ώστε ο σκύλος σου όχι μόνο να μην υποφέρει αλλά να έχει μια καλή ζωή. Πρέπει να το ταΐζεις, να το φροντίζεις, να το αγαπάς.

 Επηρεάζεις την ποιότητα ζωής του σκύλου σου με τρόπο που θα φαντάζεσαι!

Τον αφήνεις να παχύνει!

ποιότητα ζωής του σκύλου

Αφήνεις τον σκύλο σου να παχύνει ταΐζοντας τον υπερβολικά πολύ και επηρεάζοντας έτσι την καθημερινότητά του. Ναι, μπορεί να μην μπορείς να αντιστέκεσαι όταν σε “ικετεύει” για λίγο φαγητό αλλά είναι για το καλό του. Ο σκύλος σου δεν θα πει ποτέ “όχι” στο φαγητό γι΄αυτό κι εσύ πρέπει να του αρνηθείς. Αντιθέτως, πρέπει να τον παρακινείς, να τον πας βόλτα, να γυμναστεί! Πρέπει να τον κρατάς δραστήριο.

Παραμελείς τα δόντια του

Πότε ήταν η τελευταία φορά που φρόντισες  τα δόντια του σκύλου σου; Η οδοντική υγεία του σκύλου σου είναι πολύ σημαντική και επηρεάζει την υγεία του. Η υπερβολική πλάκα στα δόντια ενός σκύλου μπορεί να οδηγήσει σε ουλίτιδα και απώλεια δοντιών, ενώ τα βακτήρια από σάπια δόντια μπορούν ακόμη και να μπουν στο αίμα του σκύλου επηρεάζοντας άλλα όργανα.

Μην ξεχνάς τα check up στον κτηνίατρο

ποιότητα ζωής του σκύλου

atodaso/imgur.com

Η τακτική επίσκεψη στον κτηνίατρο είναι εξαιρετικά σημαντική. Ακόμα κι αν ο σκύλος σου συμπεριφέρεται φυσιολογικά, μπορεί να υποφέρει χωρίς να έχει τα συμπτώματα. Κι επειδή η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, μην ξεχνάς το check up στον κτηνίατρο.

Εκθέτεις τον σκύλο σου στη στάχτη του τσιγάρου

Όπως ακριβώς συμβαίνει στους ανθρώπους, έτσι και στα σκυλιά τα πνευμόνια δεν είναι “εξοπλισμένα” για να διαχειριστούν τον καπνό και τη στάχτη με την οποία έρχονται σε επαφή καθημερινά. Κι αυτά μπορεί να βλάπτουν εκτός από την υγεία σου και την υγεία του σκύλου σου.

Αφήνεις τον σκύλου σου ελεύθερο χωρίς επιτήρηση

 ποιότητα ζωής του σκύλου

Το να ανοίγεις την πόρτα του σπιτιού σου και να αφήνεις τον σκύλο σου έξω χωρίς επιτήρηση, μπορεί να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνο. Αν δεν θέλεις να του βάλεις λουρί, πρέπει πάντα να είσαι παρών και να είσαι σίγουρος για το τι κάνει.

Δεν κοινωνικοποιείς τον σκύλο σου

Ναι, και ο σκύλος σου έχει ανάγκη από κοινωνικοποίηση και από συντροφιά για να είναι χαρούμενος. Αν τον αφήνεις πολύ ώρα μόνο του στο σπίτι ή αν δεν τον φέρνεις σε επαφή με άλλα σκυλιά παθαίνουν κατάθλιψη! Βγάλε τον σκύλο σου βόλτα, άφησε τον να γνωρίσει καινούργια σκυλιά και να κάνει φίλους! Το έχει ανάγκη!

Διαβάστε επίσης:

Οι βασικές γνώσεις που πρέπει να έχεις εάν είσαι ιδιοκτήτης σκύλου

Photo:  unsplash/Jarrod Reed