Δεν είναι και τόσο εύκολο ο σκύλος να αγαπήσει τον κτηνίατρο, το ξέρουμε καλά. Όμως, δεν είναι και ακατόρθωτο και μην ξεχνάς πως όλα θέλουν τον χρόνο τους κι ίσως αν βάλεις το χεράκι σου να καταφέρει και το δικό σου σκυλάκι να αγαπήσει τον κτηνίατρό του.

Η σχέση του σκύλου με τον κτηνίατρο του περισσότερο χαρακτηρίζεται «μίσους» παρά «πάθους». Κάτι έχουμε καταλάβει, γι’ αυτό σκεφτήκαμε να σε βοηθήσουμε και να σου πούμε πώς μπορείς να εκπαιδεύσεις τον πιστό σου φίλο, ώστε να αγαπήσει τον γιατρό του.

Tips ώστε ο σκύλος να αγαπήσει τον κτηνίατρο

Συνδύασε τον γιατρό με μια μεγάλη βόλτα: Κάθε φορά που θα χρειαστεί να πας τον σκύλο σου στον κτηνίατρο συνδύασε την επίσκεψη με μια μεγάλη βόλτα. Τι ακριβώς εννοούμε; Αμέσως μετά την εξέταση στο ιατρείο πήγαινε μια μεγάλη βόλτα με τον τετράποδο φίλο σου. Αν αυτό το κάνεις συνέχεια θα ξέρει πως μόλις βλέπει τον γιατρό του μετά τον περιμένει διασκέδαση.

Πάρε κάτι μαζί το οποίο θα τον κάνει να νιώθει ασφαλής: Ο σκύλος σου έχει κάποιο αγαπημένο αντικείμενο με το οποίο νιώθει σιγουριά; Αν «ναι» τότε πάρε το μαζί σου, όταν θα πάτε στον κτηνίατρο.

Πότε πρέπει να πας τον σκύλο σου στον κτηνίατρο -Σημάδια SOS

Μην ξεχάσεις τις λιχουδιές: Εκτός από το αγαπημένο του αντικείμενο πάρε μαζί και λιχουδιές. Έτσι ο σκύλος σου θα ξεχαστεί από το “βάσανο” το οποίο βιώνει.

σκύλος να αγαπήσει τον κτηνίατρο
Freepik

Επισκεφθείτε το κτηνιατρείο χωρίς, όμως, να υπάρχει λόγος εξέτασης: Πού θα βοηθήσει η συγκεκριμένη κίνηση; Στο να εξοικειωθεί ο σκύλος σου με τον χώρο. Άσε τον να εξερευνήσει κάθε γωνία του. Να μυρίσει όσο θέλει και να παίξει με όσα σκυλάκια δει.

Να μιλάς στον κτηνίατρο με όμορφο τρόπο και χαλαρά: Αν ο σκύλος σου σε δει να κάνεις παρέα με τον κτηνίατρο την ώρα που είστε στο ιατρείο και να μιλάς χαλαρά μαζί του κι όχι λες και τον αντιπαθείς, τότε θα καταλάβει πως ο άνθρωπος αυτός δεν είναι απειλή.

Μην ξεχνάς πως η επίσκεψη στον κτηνίατρο πρέπει να του γίνει συνήθεια από την πολύ μικρή του ηλικία και να μην πάει ξαφνικά για πρώτη φορά μόλις μεγαλώσει!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News