Οι ψύλλοι στο κατοικίδιο σου σίγουρα δεν αποτελούν και το πιο ευχάριστο πράγμα τόσο για σένα όσο και για τον αγαπημένο σου φίλο. Όταν κάνουν την εμφάνισή τους είναι εύκολο να το καταλάβεις αφού θα δεις το κατοικίδιο σου να ξύνεται αρκετά συχνά και να μη βρίσκει ησυχία. Υπάρχουν αρκετά φάρμακα στην αγορά που μπορούν να σε βοηθήσουν όμως αντίστοιχα υπάρχουν και φυσικοί τρόποι που μπορούν να διώξουν τους ψύλλους εξίσου καλά!

Φυσικοί τρόποι που μπορούν να διώξουν τους ψύλλους μακριά από το κατοικίδιό σου

Λάδι δενδρολίβανου

Εάν έχεις λίγο λάδι δενδρολίβανου τότε μπορεί να έχεις ένα από τα καλύτερα συστατικά για να κάνεις μια σπιτική θεραπεία ψύλλων για το σκυλί σου. Η PETA αναφέρει αυτό το λάδι ως έναν από τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να απαλλαγείς από τους ψύλλους φυσικά στα κατοικίδια σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανακατέψεις μερικές σταγόνες λαδιού με λίγο νερό σε ένα μπολ ή σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Στη συνέχεια, μπορείς να ψεκάσεις με αυτό το σκεύασμα το σκύλο σου. Καλό θα είναι να εφαρμόζεις αυτή τη σπιτική θεραπεία ψύλλων για το κατοικίδιό σου μία φορά κάθε δύο ημέρες.

όμορφη χωρίς μακιγιάζ

Λάδι τσαγιού

Όχι μόνο αυτό το αιθέριο έλαιο μυρίζει υπέροχα, αλλά μπορεί επίσης να είναι η απάντηση στο πρόβλημα των ψύλλων του σκύλου σου. Το PETA το αναφέρει επίσης ως έναν από τους τρόπους που μπορεί φυσικά να απαλλαγεί από το κατοικίδιό σου από τους ψύλλους. Για να ξεκινήσεις, πρέπει να ακολουθήσεις τις ίδιες οδηγίες που χρησιμοποιήσαμε για το παραπάνω μείγμα ελαίου δενδρολίβανου. Είναι σημαντικό να μην κάνεις το μείγμα πολύ δυνατό καθώς το κατοικίδιο ζώο σου μπορεί να είναι ευαίσθητο στο λάδι. Συνεπώς χρησιμοποίησε μόνο μια σταγόνα ή δύο ανά 200 ml νερού. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να διασφαλίσεις ότι το μείγμα δεν είναι πολύ ισχυρό για τον αγαπημένο σου φίλο. Επανέλαβε αυτήν τη διαδικασία κάθε δύο ημέρες!

νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς
Unsplash/Josh Hild

Σημείωση: Δεν πρέπει να χρησιμοποιείς αυτές τις μεθόδους σε γάτες, καθώς είναι ευαίσθητες στα αιθέρια έλαια. Πάντα να συμβουλεύεσαι έναν κτηνίατρο πριν χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε από τις παραπάνω θεραπείες.

Ωστόσο αν έχεις γάτα ένας φυσικός τρόπος να απαλλαχτείς από τους ψύλλους είναι να επενδύσεις σε ένα χτενάκι για ψείρες! Είναι το πιο απλό και φυσικό που μπορείς να κάνεις. Το πρώτο βήμα είναι να κάνεις τη γάτα σου ένα μπάνιο με ζεστό νερό. Μην κάνεις το νερό πολύ ζεστό, καθώς μπορεί να βλάψει το κατοικίδιο ζώο σου. Αν στο δικό σου κατοικίδιο δεν αρέσει το μπάνιο θα πρέπει απλώς να υγρανθεί η γούνα του, ώστε να είναι εύκολο να χτενίζεις τη γούνα του και να παίρνεις τους ψύλλους.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News