Χριστούγεννα με τον σκύλο σημαίνει γιορτινό κλίμα και ξεγνοιασιά με την καλύτερη παρέα. Όμως, ο τετράποδος φίλος σου ίσως να κινδυνεύει και λίγο. Τι πρέπει να προσέξεις;

Είναι υπέροχο στις γιορτές να έχεις συντροφιά και το σκυλάκι σου και να νιώθει κι αυτό ότι είναι η ωραιότερη περίοδος του χρόνου. Ωστόσο, διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο απ’ ό,τι συνήθως αν δεν φανείς αρκετά προσεκτικός.

Όσα πρέπει να προσέξεις τα Χριστούγεννα με τον σκύλο σου

Στολισμός

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός σε άλλους σκύλους τραβάει το βλέμμα και άλλους τους αφήνει αδιάφορους. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένα τα καλώδια, αφού δεν είναι απίθανο ο τετράποδος φίλος σου να θελήσει να παίξει μαζί τους. Επίσης, όταν ο σκύλος σου πάει να ασχοληθεί με το δέντρο, απότρεψέ τον και δώσε του το ένα άλλο παιχνίδι του για να παίξει.

Φρόντισε, ακόμα, να μην τοποθετείς εύθραυστα στολίδια στα χαμηλά κλαδιά του δέντρου ή σε χαμηλά τραπεζάκια. Μην αφήσεις το πάτωμα εκτεθειμένες κορδέλες ή υλικά περιτυλίγματος, καθώς ο σκύλος σου μπορεί να αρχίσει να ασχολείται μαζί τους.

Χριστούγεννα με τον σκύλο
Unsplash/ Jamie Street

Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση βλάπτει τον σκύλο σου;

Φαγητό

Το φαγητό των γιορτών δεν είναι και τόσο αθώο για τον σκύλο σου. Μπορεί να θέλει να φάει ό,τι υπάρχει στο εορταστικό τραπέζι κι όχι μόνο, όμως πρέπει να προσέξεις πολύ. Δεν χρειάζεται να υπάρχουν όλο το μήνα γλυκά στα τραπέζια του σπιτιού με τα οποία ο σκύλος σου έχει άμεση επαφή. Επίσης, υπάρχουν κάποια εορταστικά τρόφιμα τα οποία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για το κατοικίδιό σου, όπως η πουτίγκα, η σοκολάτα και τα υπόλοιπα γλυκά. Ειδικά την ημέρα των Χριστουγέννων φρόντισε να έχεις ταΐσει τον σκύλο σου πριν κάτσεις στο τραπέζι για φαγητό.

Διάβασε όλες τις επικίνδυνες τροφές για τον σκύλο σου τα Χριστούγεννα.

Χριστούγεννα με τον σκύλο
Freepik

Μην ξεχάσεις την βόλτα την σωστή στιγμή…

Αν περιμένεις κόσμο στο σπίτι, φρόντισε να έχεις βγάλει προηγουμένως βόλτα τον σκύλο σου για αρκετή ώρα, ώστε να μην θέλει να βγείτε την πιο ακατάλληλη στιγμή και να έχει εκτονώσει και την ενέργειά του. Βέβαια, ακόμα και καλεσμένους να μην περιμένεις, είναι καλό να βγεις μια μεγάλη βόλτα μαζί του πριν την ώρα του φαγητού και της χαλάρωσης. Αφού γυρίσετε, τάισέ τον και θα ‘ναι ευτυχισμένος!

Χριστούγεννα με τον σκύλο
Unsplash/ Mark Zamora

Φυσικά και μην απομονώσεις τον σκύλο σου στις γιορτές, παίξε και ασχολήσου μαζί του μιας και είσαι πιο χαλαρός!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News