Όταν κάποιος αποφασίζει να υιοθετήσει ένα σκυλάκι, θα πρέπει να ξέρει όλα όσα θα αλλάξουν στη ζωή του, τις ανάγκες του κατοικιδίου και να είναι σίγουρος γι’ αυτή την απόφαση. Στα καταφύγια ζώων υπάρχουν πολλά σκυλάκια, τα οποία αναζητούν σπίτι, όμως, η κάθε οικογένεια θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν της και ποιο σκυλάκι ταιριάζει καλύτερα με τον τρόπο ζωής της. Για παράδειγμα, διαφορετικά θα ζήσει ένας σκύλος σ’ ένα πολύ μικρό διαμέρισμα με ιδιοκτήτες που έχουν ελάχιστο χρόνο για βόλτα κι αλλιώς ένας σκύλος που μένει σ’ ένα σπίτι με κήπο, με άτομα που έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Σε κάθε περίπτωση, η εκπαίδευση του σκύλου παίζει σημαντικό ρόλο και καλό είναι να γίνει από νωρίς, και σ’ αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε μερικές απ’ τις ράτσες σκύλων που εκπαιδεύονται εύκολα.

Αυτές είναι οι πιο ήσυχες ράτσες σκύλων!

Αυτές είναι οι ράτσες σκύλων που εκπαιδεύονται εύκολα

Golden Retriever και Labrador

Τα λόγια είναι περιττά. Είναι γνωστό ότι τα σκυλάκια που ανήκουν στην οικογένεια των Retrievers έχουν μια σειρά από υπέροχα χαρακτηριστικά, απ’ την προσωπικότητά και την αφοσίωσή τους, μέχρι το πόσο καλά είναι με τα παιδιά και εκπαιδεύονται εύκολα!

Goldendoodle

Τα Goldendoodles μοιάζουν με αρκουδάκια κι έχουν εκπληκτικές προσωπικότητες τους. Το Goldendoodle είναι μια διασταύρωση μεταξύ του Golden Retriever και του Poodle και μπορεί να ποικίλλει σε μέγεθος. Αυτά τα σκυλάκια μαθαίνουν νέες εντολές αρκετά εύκολα και είναι πολύ φιλικά.

*Γενικά τα σκυλάκια Poodle εκπαιδεύονται αρκετά εύκολα και γρήγορα!

Ντόμπερμαν

Τα Ντόμπερμαν είναι σκυλιά φύλακες και εκπαιδεύονται πολύ εύκολα! Είναι έξυπνα, υπάκουα, συνεχώς σε εγρήγορση, με αυτοπεποίθηση, πιστά και ατρόμητα.

Corgi

Για όσους αγαπούν τα μικρά σκυλιά, τα Corgi είναι μια εξαιρετική επιλογή κατοικιδίου. Έχουν μεγάλη προθυμία για μάθηση και τους χαρακτηρίζει η ευφυΐα τους.

Γερμανικός Ποιμενικός

Αυτή η ράτσα είναι ίσως μια από τις πιο εύκολες να εκπαιδευτούν σε όλο τον κόσμο, γι’ αυτό άλλωστε χρησιμοποιούνται και από τα αστυνομικά σώματα, αλλά και σαν σκύλοι- οδηγοί.

Border Collie

Επειδή τα Border Collies είναι τόσο εύκολα εκπαιδεύσιμα, χρησιμοποιούνται συχνά και ως σκύλοι βοσκών αλλά και ως σκύλοι-οδηγοί, καθώς και για αποστολές έρευνας και διάσωσης, ναρκωτικών και ανίχνευσης βομβών από τις αρχές επιβολής του νόμου.

Ροτβάιλερ

Ίσως μια από τις πιο παρεξηγημένες ράτσες σκύλων στον κόσμο είναι τα Ροτβάιλερ. Τα Ροτβάιλερ έχουν πολύ ισχυρά ένστικτα φύλαξης, ενώ είναι πολύ έξυπνα και τους αρέσει να μαθαίνουν, ωστόσο, έχουν μια πιο ανεξάρτητη προσωπικότητα, επομένως η συνεπής εκπαίδευση και η πρώιμη κοινωνικοποίηση είναι απαραίτητη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News