Αν μια οικογένεια με μικρά παιδιά θέλει να υιοθετήσει ή να πάρει ένα σκυλάκι, τότε πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη, η απόφαση να έρθει κατόπιν σκέψης γιατί ένα σκυλί ισούται με μέλος της οικογένειας! Ποιες είναι οι πιο φιλικές ράτσες σκύλων για τα παιδιά;

Ένας σκύλος μπορεί να δώσει ακόμα περισσότερη χαρά σε μια οικογένεια, τα παιδιά μαθαίνουν πως είναι να μεγαλώνεις με ένα κατοικίδιο, μαθαίνουν την έννοια της ανιδιοτελούς αγάπης! Ωστόσο, υπάρχουν μερικές ράτσες σκύλων για τα παιδιά που είναι πιο “κατάλληλες”.

Φυσικά, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως αν στην οικογένεια τα μέλη είναι πιο δραστήρια, κάνουν διάφορες δραστηριότητες, τρέχουν, πηγαίνουν για camping, ταξιδεύουν συχνά ή προτιμούν να μένουν σπίτι και να βλέπουν ταινίες.

Ποιες είναι οι πιο φιλικές ράτσες σκύλων για τα παιδιά; Πρέπει να επιλέξεις έναν σκύλο που αναλόγως το μέγεθός του, τα επίπεδα ενέργειάς τους αλλά και τις ανάγκες του, ώστε να ταιριάζει στη δική σου οικογένεια.

Στο τέλος της ημέρας είναι σημαντικό να θυμάσαι πως ο σκύλος είναι μέλος της οικογένειάς σου, είναι ακόμα ένα παιδί σου. Και ο σκύλος σου θα φέρεται με τον τρόπο που θα του φερθείς κι εσύ. Κι αν το εκπαιδεύσεις σωστά και μάθεις και το παιδί σου σωστά, τότε θα πετύχετε την καλύτερη συνύπαρξη και το μόνο σίγουρο είναι πως θα αλλάξει η ζωή σας.

Ποιες είναι οι πιο φιλικές ράτσες σκύλων για τα παιδιά;

Mutts

Μπορείς να υιοθετήσεις ένα mutt. Αδιαμφισβήτητα τα mutts θα σου αλλάξουν τη ζωή, θα σε γεμίσουν με ενέργεια και τα παιδιά θα το λατρέψουν!

Bulldogs

Τα αγαπημένα μας bulldog είναι λίγο παρεξηγημένα, αλλά είναι πέρα για πέρα φιλικά. Έχουν χιούμορ και σίγουρα είναι μεταδοτικό! Τα παιδιά μπορούν εύκολα να μεγαλώσουν μαζί με τον σκύλο!

Boxers

Τα boxers είναι πιστά και παιχνιδιάρικα και θα γεμίσουν με χαρά την οικογένειά σου! Είναι δραστήρια και πολύ αγαπησιάρικα. Αλλά μην ανησυχείς γιατί είναι και πολύ υπάκουα!

Golden Retrievers

Τα Golden Retrievers είναι γνωστό πως είναι κατάλληλα για την οικογένεια, γιατί είναι έξυπνα, φιλικά και πιστά. Είναι γνωστά για την υπομονή τους και πολύ προσεκτικά με τα παιδιά! Είναι παιχνιδιάρικα και θα κρατήσουν τα παιδιά σου απασχολημένα.

Labrador Retrievers

Εναλλακτικά, ένα Labrador Retriever είναι παιχνιδιάρικα και ταιριάζουν σε μια οικογένεια με πιο δραστήρια μέλη. Είναι και αυτά αγαπησιάρικα και είναι εύκολο να εκπαιδευτούν.

Διαβάστε επίσης:

Όταν τα σκυλιά μπαίνουν στον κόσμο των παιδιών…. | Photos

Photo:creativepack / Freepik