«Τον επόμενο χρόνο, θα γυμνάζομαι καθημερινά, θα εγκαταλείψω τα social media και θα κάνω οικονομία». Σου θυμίζει κάτι; Μήπως ταυτίζεσαι; Αντί να κάνεις σχέδια που δεν πρόκειται ποτέ να ακολουθήσεις, σου έχουμε μια καλύτερη ιδέα. Επικεντρώσου στο σκυλάκι σου.

Μην παραμελείς τον τετράποδο φίλο σου. Κάνε ένα δωράκι και σε αυτό και σε εσένα, αφού η ενασχόληση μαζί του θα σου προσφέρει χαρά και θα έχει πολλά θετικά στην υγεία του.  Το να κάνεις κάποιες δραστηριότητες με τον σκύλο σου, ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος να έχεις μια τέλεια χρονιά.

Σου έχουμε μερικές ιδέες για να βεβαιώσουμε ότι εσύ και ο σκύλος σου θα έχετε μια υπέροχη χρονιά… μαζί.

Κάντε μια δραστηριότητα μαζί

Πηγαίντε για ορειβασία, τρέξιμο ή κολύμπι. Για τα σκυλάκια που προτιμούν να κάθονται στο σπίτι, επένδυσε σε ένα καλό παιχνίδι.

Καθημερινό χτένισμα

Χτένισέ το καθημερινά, ή τουλάχιστον εβδομαδιαία. Το συχνό βούρτσιμα διανέμει κάποια έλαια από το δέρμα στην τρίχα, και έτσι το τρίχωμα μένει όμορφο και υγιές. Extra Bonus: Λιγότερες τρίχες στον καναπέ.

Βούρτσιμα

Γιατί η στοματική υγιεινή του σκύλου σου δεν είναι αστείο. Απλά βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς οδοντόβουρτσα σχεδιασμένη για το κατοικίδο σου.

Πες αντίο σε μια κακιά συνήθεια

Το ξέρεις ότι δεν πρέπει να το ταΐζεις από τα αποφάγια. Ξέρεις, επίσης, ότι είναι ενοχλητικό που γαβγίζει συνέχεια. Μην το μαλώσεις σίγουρα. Καιρός να του μάθεις να κάνει κάτι καλύτερο.

Μην αναβάλεις τον κτηνίατρο

Θέλεις ο τετράποδος χνουδωτός σου φίλος να ζήσει πολλά χρόνια, έτσι δεν είναι; Οι συχνές εξετάσεις και η σωστή φροντίδα είναι το κλειδί.

Δίδαξέ το κάτι καινούργιο

Όπως και στους ανθρώπους, έτσι και με τα ζώα, χρειάζονται να το λειτουργούν, να μαθαίνουν νέα πραγμάτα. Επίσης, οι φίλοι σου θα εντυπωσιαστούν με τις νέες κινήσεις που μπορείς να του μάθεις.

Ποιος λέει ότι ένα μεγάλο σε ηλικία σκυλί, δεν μπορεί να μάθει νέες κινήσεις;

Ταξιδέψτε μαζί

Καιρός να κάνετε κοινές αναμνήσεις. Απλά προσπάθησε να ξεχάσεις το Instagram για λίγο. Βρες τις καλύτερες αεροπορικές για να ταξιδέψει ο σκύλος σου και ένα ξενοδοχείο dog-friendly.

Διαβάστε επίσης:

Περίεργες συνήθειες που ο σκύλος αντιγράφει απ’ το “αφεντικό” του!