Όλοι γνωρίζουμε πως το μασάζ μπορεί να σε χαλαρώσει μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, να απαλύνει τον πόνο σου, ακόμη και να βελτιώσει την υγεία σου. Δεν είσαι ο μόνος, όμως, που έχει ανάγκη από μασάζ. Πρέπει να κάνεις μασάζ στον σκύλο σου και αυτός θα σε ευχαριστεί για μια ζωή.

Κι όμως, το μασάζ στον σκύλο σου μπορεί να χαλαρώσει το νευρικό του σύστημα, να ζεστάνει τους μυς του πριν από ένα παιχνίδι ή μια βόλτα και να τους χαλαρώσει. Είναι σημαντικό να κάνεις μασάζ στον σκύλο σου, αλλά σε συγκεκριμένα σημεία, ώστε να το ευχαριστηθεί κι εκείνο και να βελτιώσεις την ποιότητα ζωής του.

Τα σημεία που πρέπει να κάνεις μασάζ στον σκύλο σου

Κεφάλι

Το κεφάλι στο σκύλου περιέχει πολλούς μυς, όργανα και αρτηρίες και ένα μασάζ είναι ό,τι πρέπει για την καλύτερη ροή του αίματος. Οι μυς που βρίσκονται στο κεφάλι του σκύλου υποφέρουν από ένταση και σπασμούς, όπως ακριβώς και άλλοι μυς στο σώμα του. Επομένως, ένα μασάζ για 10 με 15 λεπτά είναι ιδανικό αλλά φρόντισε να μην ασκήσεις υπερβολική πίεση.

Αυτιά

Ναι, μασάζ στα αυτιά! Μπορείς να κάνεις απαλό μασάζ στα αυτιά του σκύλου και να βελτιώσεις την κυκλοφορία του αίματος. Και πάλι πρέπει να είσαι προσεκτικός και να μην ασκήσεις υπερβολική πίεση γιατί αυτό θα κάνει τον σκύλο σου νευρικό.

Λαιμός

Αν ο σκύλος σου δυσκολεύεται να γυρίσει τον λαιμό του, αν έχει τραυματιστεί σε αυτό το σημείο (συμβαίνει πιο συχνά απ’ όσο νομίζουμε) , τότε ένα μασάζ θα τον βοηθήσει. Φυσικά, αν βλέπεις ότι κάτι πιο σοβαρό συμβαίνει, τότε καλύτερα να επισκεφτείτε τον κτηνίατρο.

Πλάτη

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές μασάζ στη σπονδυλική στήλη του σκύλου σου. Μπορείς να κάνεις ένα απαλό μασάζ με τα δάχτυλά σου για να χαλαρώσεις τον σκύλο σου και τους μυς του. Αν του τρίψεις απαλά την πλάτη το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το απολαύσει.

Στομάχι

Η ακατάλληλη διατροφή, η υπερβολική κατανάλωση φαγητού κι άλλοι παράγοντες μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα στην πέψη. Το μασάζ στην κοιλιά του σκύλου με απαλές κινήσεις μπορεί να τονώσει το έντερο και να εξαλείψει τα προβλήματα στο στομάχι. Ο σκύλος σου θα σε ευγνωμονεί!

Πόδια

μασάζ στον σκύλο
© Shutterstock.com

Είτε ο σκύλος σου είναι μικρής ηλικίας είτε μεγαλύτερης μπορεί να υποφέρει από πόνους στα πόδια, αρθρίτιδα και γενικά προβλήματα με τις αρθρώσεις. Ένα μασάζ στα πόδια θα το ανακουφίσει από τον πόνο. Ενώ μπορείς να κάνεις και πολύ απαλό μασάζ στα πατουσάκια του που είναι μια ευαίσθητη περιοχή.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News