Όλα τα σκυλάκια είναι αξιολάτρευτα και δύσκολα μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποιο. Ποια είναι, όμως, τα πιο έξυπνα σκυλιά; Οι επιστήμονες απαντούν.

Ναι, υπάρχουν μερικά πιο έξυπνα σκυλιά, λόγω της ράτσας τους. Έτσι, όταν πρέπει να υπακούσουν ή να τα εκπαιδεύσεις, τότε ας πούμε πως… τα “πιάνουν” πιο εύκολα!

Οι ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο του British Columbia με επικεφαλής τον καθηγητή Stanley Coren, εξέτασαν 200 σκυλιά για να εντοπίσουν τις ράτσες εκείνες που είναι λίγο πιο έξυπνες από τις υπόλοιπες.

Ποια είναι τα πιο έξυπνα σκυλιά;

Μπορεί να θέλεις ο σκύλος σου να βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά, αλλά μπορεί και να μην είναι στη λίστα. Όπως κι αν έχει ο κάθε σκύλος έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και είναι αξιολάτρευτος για τους δικούς του λόγους.

Border Collie

έξυπνα σκυλιά

Αυτά τα σκυλιά είναι ικανά να μάθουν μια νέα εντολή μέσα σε 5 δευτερόλεπτα και να την ακολουθούν το 95% των φορών! Ναι, είναι πανέξυπνα!

Poodle

έξυπνα σκυλιά

Δεύτερο στη λίστα βρίσκεται το Poodle. Αυτό το υποαλλεργικό σκυλί είναι επίσης και ένα ιδανικό κατοικίδιο για την οικογένεια, ειδικά αν έχεις και παιδιά!

Γερμανικός Ποιμενικός

έξυπνα σκυλιά

Είναι πανέξυπνα σκυλιά και μάλιστα βοηθούν και στην εξιχνίαση ενός εγκλήματος. Υπάκουοι, συνεργάσιμοι και πολύ γοητευτικοί! Ναι, τα αγαπάμε!

Golden Retriever

έξυπνα σκυλιά

Τι να πει κανείς για αυτή τη ράτσα σκύλων; Είναι τα πιο φιλικά και πιστά σκυλιά. Και οι επιστήμονες λένε πως είναι πολύ έξυπνα αλλά και με τεράστια υπομονή!

Doberman Pinscher

έξυπνα σκυλιά

Όσο κι αν δεν τους φαίνεται… είναι παιχνιδιάρικα, έχουν πλάκα και είναι μια ράτσα που μπορείς πολύ εύκολα να εκπαιδεύσεις. Είναι και πιστά, όπως άλλωστε τα περισσότερα σκυλάκια!

Shetland Sheepdog

έξυπνα σκυλιά

Είναι μια πανέξυπνη ράτσα σκύλων, η οποία μπορεί να μάθει οτιδήποτε καινούργιο και μπορεί να εκπαιδευτεί πολύ εύκολα. Και είναι αξιαγάπητα!

 Labrador Retriever

έξυπνα σκυλιά

Ένα απ’ τα πιο δημοφιλή σκυλιά στην Αμερική κι επίσης ένα από τα πιο έξυπνα! Είναι υπέροχα μέσα στις οικογένειες καθώς είναι πολύ αγαπησιάρικα και πιστά!

Papillon

έξυπνα σκυλιά

Πήρε το όνομά του από τη λέξη “πεταλούδα” στα Γαλλικά και είναι τόσο γλυκό με τα πεταχτά αυτιά του! Εκτός από cute είναι πολύ έξυπνο, δραστήριο και φιλικό!

Rottweiler

έξυπνα σκυλιά

Δεν φοβούνται τίποτα, είναι αφοσιωμένα και έχουν αυτοπεποίθηση. Υπακούν πολύ στον ιδιοκτήτης τους και φημίζονται για την εξυπνάδα τους!

Διαβάστε επίσης:

Τα καλύτερα σκυλιά για τους ανθρώπους που αγχώνονται εύκολα!

Photos: Getty Images