Νόμιζες ότι μόνο οι σκύλοι έχουν ανάγκη από λίγη γυμναστική; Αν ναι, κάνεις λάθος! Και οι γάτες το έχουν ανάγκη, μην βλέπεις που το παίζουν άνετες και ανεξάρτητες! Δοκίμασε αυτές τις ασκήσεις και θα δεις ότι η γάτα σου θα τις λατρέψει! Ασκήσεις για τη γάτα σου που σίγουρα θα την κερδίσουν.

Οι ασκήσεις για τη γάτα σου

 Φτιάξε ένα “γήπεδο χόκεϊ”

Πάρε ένα μεγάλο κουτί από χαρτόνι ή μια μπανιέρα και βάλει μέσα τη γάτα σου με ένα μπαλάκι. Όσο το μπαλάκι πάει πάνω κάτω και η γάτα σου το κυνηγάει, τόσο εσύ θα γελάς όσο κι εκείνη θα γυμνάζεται.

Διασκεδάστε το με λέιζερ!

Ποια είναι η καλύτερη άσκηση από το τρέξιμο; Κι όταν λέμε για λέιζερ μιλάμε για ΤΟ τρέξιμο. Η γάτα μπορεί να κυνηγάει ατελείωτες ώρες το λέιζερ, ενώ για σένα δεν είναι κάτι κουραστικό. Εγγυημένη γυμναστική για τη γάτα!

ασκήσεις για τη γάτα

Unsplash/Kazuky Akayashi

Ραβδί- ποντίκι

Ποια γάτα θα αντισταθεί στο να κυνηγήσει ένα παιχνίδι ποντικάκι; Απλά πάρε ένα ραβδί και τοποθέτησε στην άκρη του ένα μικρό ποντικάκι ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να τραβήξει την προσοχή της γάτας σου. Αν η γάτα σου έχει αντοχές, δοκίμασε να τρέχει πίσω από το ραβδί και σε σκάλες για πιο έντονη γυμναστική.

Ποιος είπε ότι ο διάδρομος είναι μόνο για εσένα;

Το ήξερες ότι η γάτα σου μπορεί να ασκηθεί εκπληκτικά πάνω στο διάδρομο γυμναστικής; Κι όμως, ειδικά αν αρχίσει από νεαρή ηλικία θα γίνει εξπέρ σε τέτοιου είδους τρέξιμο. Μπορείς εύκολα να την δελεάσεις να ανέβει στο διάδρομο με ένα παιχνίδι. Απλά να θυμάσαι ότι χρειάζεται πάντα επίβλεψη για να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα.

Δες ακόμα:

Πέντε περίεργες συμπεριφορές της γάτας σου μόλις εξηγήθηκαν