Η βόλτα με τον σκύλο σου, ενώ ξεκινά καλά πολλές φορές εξελίσσεται σε βάσανο. Μην τρελαίνεσαι και φυσικά μην απελπίζεσαι. Έχεις εμάς που θα σε βοηθήσουμε με τις συμβουλές μας και θα σου αποκαλύψουμε όλα όσα μπορείς να κάνεις για να γίνει η βόλτα με τον πιστό σου φίλο καλύτερη.

Συμβουλές για να ευχαριστηθείς τη βόλτα με το σκύλο σου περισσότερο:

  • Δείξε του ποιος είναι το αφεντικό: Μόλις βγείτε από το σπίτι μπες μπροστά και ξεκίνα το περπάτημα. Κάνοντας το θα δείξεις στον σκύλο σου ποιος πραγματικά είναι ο ηγέτης. Καθοδήγησε τον, λοιπόν και δεν θα χάσεις.
  • Αρχικά πάρε ένα κοντό λουρί: Αν γκρινιάζεις πως δεν μπορείς να κοντρολάρεις τον σκύλο σου η λύση είναι σαφώς πιο απλή απ΄όσο πιστεύεις. Τι μπορείς να κάνεις; Απλά πάρε ένα κοντό λουρί. Αυτό θα σου επιτρέπει να έχεις περισσότερο έλεγχο.
  • Μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου λιχουδιές: Οι λιχουδιές είναι απαραίτητες στην βόλτα που βγαίνεις με τον σκύλο σου. Πάρε μαζί σου λίγες και χρησιμοποίησε τες για να επιβραβεύσεις τον σκύλο σου όταν ακολουθεί τις συμβουλές σου. Μόλις κάνει ό,τι του ζήτησες δώσε του μια λιχουδιά και χάιδεψε τον απαλά δείχνοντας του πόσο έχεις χαρεί.
  • Δώσε χρόνο! Μπορεί να βιάζεσαι αλλά και ο σκύλος σου θέλει τον χρόνο του όταν πάει βόλτα! Δεν μπορείς να του βάλεις το λουρί να τον κατεβάσεις στον δρόμο και κατευθείαν μόλις κάνει τις ανάγκες του να τον επιστρέψεις στο σπίτι! Σήκω νωρίς το πρωί, βάλε τα αθλητικά σου και πήγαινε βόλτα! Καλό και σε σένα και στο κατοικίδιο σου θα κάνεις! Η βόλτα πρέπει να έχει διάρκεια τριάντα λεπτά έως μία ολόκληρη ώρα. Οι συγκεκριμένες ανάγκες του κάθε σκύλου διαφέρουν, γι’ αυτό μίλα με τον κτηνίατρο και ελέγξτε μαζί τη συμπεριφορά του σκυλιού για να δείτε αν οι ανάγκες του ικανοποιούνται.
Σημείωση!

Μην περιμένεις να πας βόλτα τον σκύλο σου για να του δείξεις ότι εσύ είσαι το αφεντικό. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το κάνεις συνεχώς.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε και αυτό:

Όσα δεν ξέρεις ότι πρέπει να κάνεις αφού βγάλεις βόλτα τον σκύλο σου!

Photo: Pexels