Οι μαύρες γάτες στη χώρα μας (αλλά και σε άλλες χώρες) είναι… γρουσουζιά! Αλλά εμείς δεν πιστεύουμε σε αυτά, αγαπάμε τις μαύρες γάτες όπως αγαπάμε και τις υπόλοιπες και δεν κάνουμε διακρίσεις.

Οι μαύρες γάτες είναι ιδιαίτερες, όμορφες και μερικές φορές τρομακτικές. Αλλά τις αγαπάμε για όλα αυτά που είναι και υπάρχουν πολλά facts για αυτές που δεν γνωρίζαμε.

Οι περίεργες μαύρες γάτες θέλουν να τις γνωρίσεις… λίγο καλύτερα και ίσως αλλάξεις τη γνώμη σου για αυτές.

Γκριζάρουν με τον χρόνο

Όπως ακριβώς κι εμείς! Με τα χρόνια, το τρίχωμα μιας μαύρης γάτας αρχίζει να δείχνει γκρι ή ακόμη και λευκό. Γηρατειά; Αυτό προκαλείται από την απώλεια χρωματισμού στο θυλάκιο των τριχών, κάτι που συμβαίνει και στους ανθρώπους. Είναι δηλαδή… αναπόφευκτο!

Είναι σημάδια καλής τύχης σε ορισμένες κουλτούρες

Μπορεί για εμάς να είναι γρουσουζιά, αλλά σε άλλες κουλτούρες θεωρούνται σημάδια καλής τύχης. Για παράδειγμα, στην Ιαπωνία  αν ένας single άνθρωπος έχει μια μαύρη γάτα, μπορεί να προσελκύσει έναν σύντροφο.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Animal Foundation, ο μύθος λέει πως οι σύζυγοι των ψαράδων είχαν μια μαύρη γάτα στο σπίτι, καθώς θεωρούσαν πως αυτό τους βοηθούσε να επιστρέψουν στο σπίτι οι ψαράδες ασφαλείς.

μαύρες γάτες

unsplash/Kazuky Akayashi

Και ποιος υιοθετεί μαύρες γάτες;

Θα εκπλεγείς! Οι περισσότεροι θεωρούν πως δύσκολα κάποιος θα υιοθετήσει μια μαύρη γάτα λόγω της… spooky φύσης τους. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει καθώς έρευνες έχουν δείξει πως 31% μαύρες γάτες υιοθετούνται!

Έχει σημασία από ποιο σημείο περνά μια μαύρη γάτα…

Δηλαδή; Στη Γερμανία, αν μια γάτα περάσει από μπροστά σου από τα δεξιά προς τα αριστερά, πρόκειται για ένα κακό οιωνό. Αν, όμως, περάσει από τα αριστερά στα δεξιά είναι ένα καλό σημάδι.

Οι Πειρατές θεωρούσαν πως μια μαύρη γάτα που έρχεται προς το μέρος σου είναι κακή τύχη, αλλά αν έφευγε από κοντά σου ήταν καλό σημάδι.

Υπάρχουν πολλές δεισιδαιμονίες για αυτές

μαύρες γάτες

unsplash/Robert Larsson

Τελικά είναι λιγάκι αδικημένες! Υπάρχουν χιλιάδες δεισιδαιμονίες για τις μαύρες γάτες. Θέλεις να μάθεις το αγαπημένο μας; Είναι δείγμα καλής τύχης να βρεις μια λευκή τρίχα σε μια μαύρη γάτα κι αν δεις στον ύπνο σου μαύρη γάτα σημαίνει ότι είσαι τυχερός.

Δεν υπάρχει μόνο μια ράτσα μαύρης γάτας

Μπορεί στα δικά σου μάτια να είναι όλες… ίδιες, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλές διαφορετικές φυλές. Σύμφωνα με το Cat Fanciers’ Association υπάρχουν 19 ξεχωριστά είδη γάτας που ανήκουν σε διαφορετική ράτσα.

Τώρα… βρες τις διαφορές!

Μπορεί να σε κάνουν πλούσιο

Στη Σκωτία, λένε πως αν μια μαύρη γάτα εμφανιστεί στη βεράντα ή στην πόρτα σου, θα σου φέρει χρήματα!

Πάντως, προσωπικά έχω δει μια μαύρη γάτα στην πόρτα μου που δεν λέει να φύγει κι έχουμε γίνει φίλες… αλλά το Τζόκερ ακόμη δεν το έχω κερδίσει. Χμμμμ….

Διαβάστε επίσης:

Αυτό νιώθουν οι γάτες για τους ιδιοκτήτες τους!

Photo: unsplash/Andreea Popa