Η ανάσα του σκύλου σου μυρίζει άσχημα; Πώς θα το διορθώσεις

LIKE US ON FACEBOOK

Η ανάσα του σκύλου σου μυρίζει άσχημα και ψάχνεις τρόπους να το διορθώσεις ώστε να μπορέσεις να τον ξαναπάρεις αγκαλιά χωρίς να χρειάζεσαι μανταλάκι για τη μύτη; Σου έχουμε τη λύση!

Η κακή αναπνοή του σκύλου είναι το αποτέλεσμα μιας συσσώρευσης βακτηρίων που παράγουν άσχημη οσμή στο στόμα του σκύλου ή στο έντερο. Η επίμονη κακή αναπνοή μπορεί να δείχνει ότι ο σκύλος χρειάζεται καλύτερη οδοντιατρική περίθαλψη ή ότι κάτι δεν πάει καλά στο γαστρεντερικό σωλήνα, το ήπαρ ή τα νεφρά του. Σε όλες τις περιπτώσεις, η δυσοσμία του στόματος είναι μια κόκκινη σημαία που πρέπει να διερευνηθεί.

Τι προκαλεί την άσχημη μυρωδιά;

Τις περισσότερες φορές, η κακή αναπνοή στα σκυλιά προκαλείται από την έλλειψη οδοντιατρικής φροντίδας ή την ουλίτιδα, και κάποια σκυλιά – ιδιαίτερα τα μικρόσωμα – είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε πλάκα και πέτρα. Ωστόσο, η επίμονη κακή αναπνοή μπορεί επίσης να δείξει μεγαλύτερα ιατρικά προβλήματα στο στόμα, το αναπνευστικό σύστημα, το γαστρεντερικό σωλήνα ή τα εσωτερικά όργανα.

κακή αναπνοή του σκύλου

Πώς μπορώ να προσδιορίσω την αιτία της κακής αναπνοής στο σκυλί μου;

Ο κτηνίατρος είναι το καλύτερο πρόσωπο για να εντοπίσει την αιτία. Μια φυσική εξέταση και εργαστηριακές εξετάσεις μπορούν να δείξουν την αιτία του προβλήματος. Ο γιατρός πρόκειται να σου ζητήσει να απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τη διατροφή του σκύλου, τη στοματική υγιεινή, τις συνήθειες άσκησης και τη γενική συμπεριφορά του.

Πώς αντιμετωπίζεται η κακή αναπνοή του σκύλου;

Η θεραπεία εξαρτάται από τη διάγνωση του κτηνιάτρου. Εάν η πλάκα είναι ο ένοχος, το σκυλί μπορεί να προχωρήσει σ’ έναν επαγγελματικό καθαρισμό. Αν πρόκειται για θέμα της διατροφής, ίσως χρειαστεί να αλλάξεις την τροφή του σκύλου. Αν η αιτία είναι το γαστρεντερικό ή μια ανωμαλία στο συκώτι, τα νεφρά, τους πνεύμονες ο κτηνίατρος θα σε ενημερώσει για τα βήματα που πρέπει να ληφθούν.

Πώς μπορώ να εμποδίσω το σκυλί μου απ’ το να έχει κακή αναπνοή;

  • Κάνε τακτικές εξετάσεις για να βεβαιωθείς ότι δεν έχει ιατρικά προβλήματα που μπορούν να προκαλέσουν τη δυσοσμία του στόματος.
  • Βεβαιώσου ότι ο κτηνίατρος παρακολουθεί την κατάσταση των δοντιών και την αναπνοή του σκύλου.
  • Τάισε τον σκύλο σου υψηλής ποιότητας, εύκολη στην πέψη τροφή.
  • Βούρτσισε τα δόντια του σκύλου συχνά – κάθε μέρα είναι ιδανικό.

Δες κι αυτά τα tips:

Το στόμα του σκύλου σου μυρίζει άσχημα; Tricks για να έχει πάντα φρέσκια αναπνοή

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved