Το πάρκο για σκυλιά προσφέρει στον σκύλο σου μεγάλη ευχαρίστηση. Εκεί έχει την ευκαιρία να τρέξει και να παίξει με τα άλλα σκυλάκια. Είναι μια τέλεια ευκαιρία να έρθει σε επαφή με άλλα σκυλάκια και να ξεδώσει.

Ωστόσο, αν δεν προσέξεις ορισμένα βασικά πράγματα, το πάρκο για σκυλιά μπορεί να καταστεί επικίνδυνο. Αυτά πρέπει να ξέρεις, λοιπόν, πριν πας τον σκύλο σου στο πάρκο για σκυλιά.

Μερικά σκυλάκια δεν μπορούν να πάνε στο πάρκο

Τα κουτάβια κάτω των 16 εβδομάδων ή εκείνα που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως δεν επιτρέπεται να πάνε στο πάρκο για σκυλιά. Γιατί; Γιατί πολύ απλά μπορεί να έρθουν σε επαφή με ασθένειες για τις οποίες δεν έχουν αναπτύξει αντισώματα. Επίσης μπορεί να τραυματιστούν από κάποιο μεγαλύτερο σκυλί.

Το πάρκο για σκυλιά δεν είναι για τα παιδιά

Απόφυγε να φέρεις ένα μωρό ή ένα μικρό παιδί στο πάρκο με τα σκυλιά. Δεν ξέρεις τα άλλα σκυλάκια του πάρκου και το πώς θα αντιδράσουν απέναντι σε ένα μικρό παιδί. Μπορεί μόνο και μόνο η περιέργεια του σκύλου να εξερευνήσει το παιδί να προκαλέσει κάποιο ατύχημα.

Μάθε πώς πρέπει να φέρεσαι

Υπάρχουν 3 χρυσοί κανόνες όσον αφορά τη συμπεριφορά στο πάρκο. Ποιοι είναι αυτοί;

  1. Μάζεψε τις ακαθαρσίες του σκύλου σου. Φέρε μαζί σου τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να μην γεμίσει το πάρκο με ακαθαρσίες του σκυλιού σου.
  2. Επίβλεπε το σκυλί σου συνεχώς. Δεν πηγαίνεις στο πάρκο για να κάνεις κοινωνικές επαφές, ούτε για να παίξεις με το smartphone σου. Πρέπει να έχεις το νου για οποιαδήποτε συμπεριφορά του σκύλου σου, είτε πρόκειται για κάποιο τραυματισμό, είτε για κάποια επιθετική συμπεριφορά.
  3. Αν ο σκύλος σου βλάψει κάποιο άλλο σκυλί, αναλαμβάνεις εσύ την ευθύνη. Αν ακολουθήσεις τις παραπάνω συμβουλές δεν νομίζουμε να έχεις πρόβλημα, αλλά εάν ο σκύλος σου προκαλέσει κάποιο ατύχημα να είσαι έτοιμος να αναλάβεις την ευθύνη.

Διαβάστε ακόμα:

Οι βασικές γνώσεις που πρέπει να έχεις εάν είσαι ιδιοκτήτης σκύλου