Κάθε ιδιοκτήτης κατοικίδιου θέλει το καλύτερο για τον σκύλο του. Παρόλο που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε καλές προθέσεις, μπορεί να είναι εύκολο να γλιστρήσετε σε κακές συνήθειες με την πάροδο του χρόνου, ειδικά αν είμαστε πολυάσχολοι. Για να σε βοηθήσουμε να γίνεις ο καλύτερος ιδιοκτήτης σκύλου που μπορείς να γίνεις, έχουμε ερευνήσει τις καθημερινές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να ενισχύσεις τη σχέση σου με το κουτάβι σου.

Πώς θα γίνω καλύτερος ιδιοκτήτης για το σκύλο μου; 6 τρόποι να το πετύχεις

Να κρατάς το σκύλο σου σε καθημερινή σωματική και ψυχική εγρήγορση

Η σωματική άσκηση είναι εξαιρετική και απαραίτητη για έναν σκύλο, αλλά οι τετράποδοι φίλοι μας θα χρειαστούν επίσης άφθονη πνευματική διέγερση για να διατηρήσουν τον εγκέφαλό τους ενεργό. Τα σκυλιά επωφελούνται από νέες μαθησιακές εμπειρίες και προκλήσεις, οπότε θα γίνεις καλύτερος ιδιοκτήτης παίζοντας διαδραστικά παιχνίδια ή δίνοντάς τους επιπλέον εκπαίδευση.

Ακολούθησε τον νόμο

Οι νόμοι για τα σκυλιά στοχεύουν να κρατήσουν εσάς, τον σκύλο σας και όλους τους άλλους ασφαλείς και ευτυχισμένους. Η τήρηση των κανόνων —ακόμη και των μικρών— θα σε κάνει έναν υπεύθυνο ιδιοκτήτη κατοικίδιου. Από το πώς συμπεριφέρεται ο σκύλος σου σε δημόσιους χώρους μέχρι να τον κρατάς υπό έλεγχο γύρω από τα άλλα ζώα, είναι σημαντικό να σέβεσαι τους ισχύοντες κανόνες.

Θέσε κανόνες στο σπίτι

Ενώ πολλά σκυλιά χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν στους κανόνες και τους κανονισμούς, το να θέτεις όρια στο σπίτι θα σε κάνει εξαιρετικό ιδιοκτήτη. Μερικοί από τους κανόνες του σπιτιού που πρέπει να λάβεις υπόψη περιλαμβάνουν το να μην αφήνεις τον σκύλο σου να μπει στην κρεβατοκάμαρά σου, να τον μαθαίνεις να μην ζητάει φαγητό και να μην έχει κακή συμπεριφορά όπως είναι πχ το γάβγισμα στον ταχυδρόμο.

Να σέβεσαι ότι σε κάποιους δεν αρέσουν οι σκύλοι

Μπορεί να είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζώα του έθνους, αλλά δεν τα πηγαίνουν όλοι καλά με τα σκυλιά — είτε αυτό πηγάζει από οικογενειακές παραδόσεις, από προσωπική εμπειρία ή απλώς από ένα ανεπτυγμένο συναίσθημα. Για να είστε καλός ιδιοκτήτης σκύλου, σεβαστείτε το πώς νιώθουν οι άλλοι άνθρωποι, ιδιαίτερα οι ξένοι που μπορεί να συναντήσετε σε μια βόλτα. Κρατήστε το σκυλί σας σε ένα προβάδισμα και να θυμάστε ότι δεν είναι όλοι λάτρεις του σκύλου.

Υιοθέτησε οικολογικές συνήθειες

Από τις διατροφικές συνήθειες μέχρι το μπάνιο, οι σκύλοι μπορούν να έχουν σοβαρό αντίκτυπο στον πλανήτη – αλλά ευτυχώς υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να μειώσουμε τον οικολογικό μας αντίκτυπο. Μερικές από τις απλές αλλαγές που μπορείς να κάνεις περιλαμβάνουν την αντικατάσταση πλαστικών σακουλών με χάρτινες, την αγορά βιώσιμων παιχνιδιών και τη δωρεά παλαιών αντικειμένων σε ένα καταφύγιο διάσωσης.

Υιοθέτησε μια υγιεινή διατροφή για τον σκύλο σου

Το να ταΐζεις τον σκύλο σου με το σωστό είδος τροφής είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία του. Ενώ τα τρόφιμα θα διαφέρουν για κάθε σκύλο, συνιστάται στους ιδιοκτήτες να επιλέγουν κρέας καλής ποιότητας, καθώς ορισμένα προϊόντα με κρέας και οστά κατοικίδιων ζώων περιέχουν συντηρητικά. Για να διασφαλίσετε ότι ο σκύλος σας παραμένει υγιής, επίλεξε πάντα τροφές υψηλής ποιότητας και απόφυγε να τον ταΐζεις με υπολείμματα από το γεύμα σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News