Υποψιάζεσαι ότι ένα παιδί παραμελείται ή κακοποιείται; Χρειάζεσαι συμβουλή, ενδυνάμωση, καθοδήγηση; Θέλεις να μάθεις τι πρέπει να κάνεις και πώς για να το προστατεύσεις; Για όλες αυτές τις ερωτήσεις που κατακλύζουν το μυαλό σου και ακόμα περισσότερες, η Γραμμή ΕΛΙΖΑ 10454, σου δίνει απαντήσεις και σε βοηθά να προστατεύσεις το παιδί δίπλα σου.

Από την 1η Ιουλίου το ΕΛΙΖΑ ξεκίνησε την Γραμμή ΕΛΙΖΑ 10454 με σκοπό να προστατεύσει τα παιδιά, γιατί τα παιδιά είναι ευθύνη όλων μας.

Η αθέατη πλευρά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

Γραμμή ΕΛΙΖΑ 10454: Ποιος είναι ο σκοπός της;

Ψυχολογική υποστήριξη και καθοδήγηση

Οι άνθρωποι που αλληλεπιδρούν με παιδιά, κυρίως από την επαγγελματική τους θέση – εκπαιδευτικοί, γιατροί, νοσηλευτές, φροντιστές, βρεφονηπιαγωγοί – είναι πολλαπλά επιβαρυμένοι, με πρόσθετη ευθύνη την προστασία του παιδιού και την ίδια στιγμή, του οργανισμού στον οποίο εργάζονται αλλά και του επαγγελματικού θεσμού που εκπροσωπούν.

Ο άνθρωπος που βρίσκεται κοντά σε παιδιά, είτε ως επαγγελματίας, όπως εκπαιδευτικός, προπονητής, γιατρός, είτε και ως εθελοντής, όπως ομαδάρχης σε κατασκήνωση και καλεί στην Γραμμή ΕΛΙΖΑ 10454, πλαισιώνεται προσωπικά για να μπορέσει καταρχάς να διαχειριστεί τις δικές του σκέψεις, αμφιβολίες, δράσεις, αντιδράσεις, αλλά και για να μπορέσει να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα ανταποκριθεί στο περιστατικό που τον απασχολεί.

 Γραμμή ΕΛΙΖΑ
Pexels

Καθοδήγηση σχετικά με διαδικαστικά νομικά ζητήματα

Για τις επώνυμες και ανώνυμες αναφορές δίνονται κατευθυντήριες οδηγίες στο άτομο που καλεί για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να υποβάλει την αναφορά του για κάποιο περιστατικό με υποψία κακοποίησης παιδιού, καθώς και τα ονόματα και στοιχεία των φορέων, στους μπορεί να απευθύνει την αναφορά του.

Στους καλούντες παρέχεται συμβουλευτική, σε σχέση με την εφαρμογή των Πρωτοκόλλων που εφαρμόζονται «συγκεκριμένα» (in concreto), στις διαφορετικές περιπτώσεις διαχείρισης περιστατικών με υποψία κακοποίησης, ανάλογα με τη μορφή της κακοποίησης.

Οι επαγγελματίες της ΓΡΑΜΜΗΣ ΕΛΙΖΑ 1045, παρέχουν στους καλούντες βασικές κατευθυντήριες αρχές, σχετικά με ειδικά προβλεπόμενες διαδικασίες, όπως ορίζονται με νόμο, για ειδικές κατηγορίες επαγγελματιών, όπως για παράδειγμα, ο ρόλος του εκπαιδευτικού σε σχέση με το Ν. 3500/2006 για την ενδοοικογενειακή βία, κ.ά., αποσαφηνίζοντας έτσι και την «υποχρεωτικότητα» των αναφορών σε ορισμένες περιπτώσεις.

Για οτιδήποτε υποψιαστείς ή χρειαστείς, μη διστάσεις να καλέσεις στη ΓΡΑΜΜΗ ΕΛΙΖΑ 10454.

Παιδική κακοποίηση: Δεν αρκεί μόνο η συγκίνηση.

Ώρες λειτουργίας

Καθημερινά, Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00 – 20:00

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News