Θα έχεις ακούσει αρκετές φορές ότι είναι καλύτερος ένας χωρισμός από έναν κακό γάμο. Κι αυτό ισχύει. Τόσο για τους γονείς, όσο και για τα παιδιά. Θα το εξηγήσουμε με πολύ απλά λόγια: Εκτός απ’ το ότι ένας γάμος γεμάτος προβλήματα γίνεται αντιληπτός κι έχει επιπτώσεις στην ψυχολογία των παιδιών, μέσα σε έναν δυστυχισμένο γάμο, τα μέλη του ζευγαριού δεν είναι καλά. Και καμία οικογένεια δεν μπορεί να είναι 100% ευτυχισμένη, εάν δεν είναι χαρούμενοι η μαμά και ο μπαμπάς. Όσο πιο χαρούμενη είσαι εσύ, τόσο πιο χαρούμενα θα είναι και τα παιδιά σου. Απορείς, λοιπόν, εάν ένα διαζύγιο να σε κάνει καλύτερο γονιό; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Ναι!

Και μάλιστα, όχι με έναν, αλλά με περισσότερους τρόπους! Παρακάτω θα βρεις μια λίστα με πράγματα που βελτιώνονται στη σχέση σου με τα παιδιά τους, όταν αποφασίζεις να αποχωρήσεις από έναν τοξικό γάμο.

Διαζύγιο & Παιδί: Πώς μπορεί μία γυναίκα να ξαναφτιάξει τη ζωή της και να διαχειριστεί τo “τι θα πει ο κόσμος”

διαζύγιο να σε κάνει καλύτερο γονιό
Freepik

Πώς ένα διαζύγιο μπορεί να σε κάνει καλύτερο γονιό

  1. Φεύγουν τα αρνητικά συναισθήματα, τα οποία είναι εμφανή στην ατμόσφαιρα όταν βρίσκεσαι σε έναν γάμο γεμάτο προβλήματα. Αυτόματα, αυτή η βελτίωση στη διάθεσή σου έχει αντίκτυπο στην ψυχολογία των παιδιών σου.
  2. Έχεις περισσότερο χρόνο για σένα όταν τα παιδιά είναι στον πατέρα τους, με αποτέλεσμα να είσαι πιο καλά με τον εαυτό σου. Και δεν χρειάζεται να σου πούμε πόσο καλό κάνει στη σχέση σου με τα παιδιά σου το να είσαι χαρούμενη με εσένα!
  3. Εστιάζεις την προσοχή σου κι αφιερώνεις περισσότερο χρόνο στα παιδιά σου, καθώς έχεις αφαιρέσει απ’ την καθημερινότητά σου μια σχέση που σου έτρωγε πολλή ενέργεια και σε έκανε δυστυχισμένη.
  4. Μαθαίνεις καλύτερα την ανεξαρτησία, την καλλιεργείς και στα παιδιά σου και τα ετοιμάζεις ώστε να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους όταν μεγαλώσουν.
  5. Μαθαίνεις να κάνεις καλύτερη διαχείριση των οικονομικών σου και μαζί με σένα παίρνουν αυτό το σπουδαίο μάθημα και τα παιδιά σου.
  6. Έχεις υπάρξει στεναχωρημένη μπροστά στα παιδιά σου και με αυτό τον τρόπο τους έχεις διδάξει ότι είναι ΟΚ κάποιες φορές να μην αισθάνεσαι καλά.
  7. Τους διδάσκεις ότι πρέπει να παίρνουν αποφάσεις για τη ζωή τους μέσα απ’ την απόφασή σου να είσαι ευτυχισμένη και να έχεις ψυχική υγεία.
  8. Η απόφασή σου να χωρίσεις δείχνει αυτοπεποίθηση και θέλεις να μεγαλώσεις παιδιά που να αγαπούν, να σέβονται και να εκτιμούν τον εαυτό τους ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν όλες τις προκλήσεις που θα εμφανιστούν μπροστά τους.
  9. Τα παιδιά μαθαίνουν την έννοια της συνεργασίας ακόμα και με ανθρώπους που μπορεί να μην τα πηγαίνουν καλά, βλέποντας πόσο ώριμα χειρίζεσαι με τον πατέρα τους το θέμα της επιμέλειας.
  10. Διδάσκεις στα παιδιά σου πώς να διεκδικούν την ευτυχία τους και να μην αφήνουν άλλους να ορίσουν τη ζωή τους.
διαζύγιο να σε κάνει καλύτερο γονιό
Unsplash

Λάθη που κάνουν οι γονείς μετά από ένα διαζύγιο και επηρεάζουν τα παιδιά

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News