«Το παιδί μου είναι gay. Τι να κάνω; Πώς να το διαχειριστώ;». Όλες αυτές οι σκέψεις περνούν από το μυαλό σου και αναρωτιέσαι όχι απλά τι σημαίνει coming out, αλλά και όσα μπορεί να αφορούν τη σεξουαλικότητα του παιδιού σου.

Η εύρεση της σεξουαλικότητας για ένα παιδί είναι μία δύσκολη περίοδος και δεν υπάρχει μια καθορισμένη ηλικία που τα παιδιά αντιλαμβάνονται τον αυτοπροσδιορισμό τους, σχετικά με το φύλο και τη σεξουαλικότητά τους. Ωστόσο, ας μην ξεχνάμε ότι η εφηβεία και η προεφηβεία είναι εκείνες οι ηλικιακές ομάδες, που λόγω ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης, παίζουν σημαντικό ρόλο στην αντίληψη του εαυτού και της σεξουαλικότητας.

Η φράση «το παιδί μου είναι gay ή ομοφυλόφιλο» κυριαρχεί στο μυαλό σου, αφού πλέον γνωρίζεις ή υποπτεύεσαι τις σεξουαλικές προτιμήσεις του παιδιού σου, όμως δεν ξέρεις τι να κάνεις και πώς να το διαχειριστείς; Τόσο πριν όσο και μετά το coming out του παιδιού σου προς τα εσένα, υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία μπορείς να κάνεις, ώστε να στηρίξεις το παιδί σου, να το κάνεις να αισθάνεται άνετα και ασφάλεια και προκειμένου να διαχειριστείς πιο σωστά την κατάσταση, βοηθώντας συγχρόνως το παιδί σου να κατανοήσει περισσότερο τον εαυτό του και να αντιμετωπίσει σωστά αυτό που του συμβαίνει, που λίγο – πολύ του είναι πρωτόγνωρο.

  • Τι ακριβώς εννοούμε με τη φράση coming out;
  • Σε ποια ηλικία τα παιδιά αντιλαμβάνονται τον αυτοπροσδιορισμό τους;
  • Τι να κάνεις ως γονιός πριν και μετά το coming out του παιδιού;

Στα παραπάνω ερωτήματα απαντά η Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου– Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting– Ψυχολόγος BSc, MSc, Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια, Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες στο άρθρο της με τίτλο «Τι είναι το Coming out; Πώς το διαχειρίζομαι ως γονιός;» στο allaboutparents.gr

4 τρόποι με τους οποίους μπορείς να υποστηρίξεις το παιδί σου που εξερευνά το φύλο του και τη σεξουαλική του ταυτότητα

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News