Γενήθηκαν τρίδυμα με έναν πλακούντα! Για 32 εβδομάδες μοιράστηκαν όχι μόνο την κοιλιά της μαμάς τους, αλλά και τον πλακούντα τους.
Το καθένα βρισκόταν στον δικό του αμνιακό σάκκο και τα τρία μαζί στον ίδιο χοριονικό σάκκο.
Κάτι που συμβαίνει σχεδόν 1 φορά στις 100.000.
Και ακόμα σπανιότερα, όταν πρόκειται για φυσιολογική σύλληψη, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση.


Γι’ αυτό και δεν υπάρχουν κατευθυντήριες οδηγίες, αφού στην διεθνή βιβλιογραφία αναφέρονται ελάχιστα περιστατικά παγκοσμίως. Περίπου 40-50. Τα περισσότερα εμφάνισαν και επιπλοκές.

Αυτή την φορά όμως, όλα πήγαν καλά και τα τρίδυμα κοριτσάκια, που γεννήθηκαν με καισαρική τομή και σχεδόν 1.800 γραμμάρια το καθένα, σύντομα θα πάρουν εξιτήριο από την κλινική και θα απολαύσουν την αγκαλιά των ευτυχισμένων γονέων τους.

Όπως εξηγεί ο γυναικολόγος Νίκος Παπανικολάου, η ιδιαιτερότητα αυτή του να θρέφονται 3 έμβρυα από τον ίδιο πλακούντα δημιουργεί επιπλέον κινδύνους για την ομαλή ανάπτυξη των εμβρύων, καθώς το πιο σύνηθες αποτέλεσμα είναι να επηρεαστεί και να σταματήσει να μεγαλώνει ένα από τα τρίδυμα και με την σειρά του να παρασύρει καταστροφικά και τα άλλα 2. Αυτό συμβαίνει γιατί και τα 3 έμβρυα θρέφονται από τον ίδιο πλακούντα και καθένα επηρεάζει όλα τα υπόλοιπα.

Στην περίπτωση μας η εγκυμοσύνη παρακολουθήθηκε εκτενέστατα και στενά και το αποτέλεσμα ήταν επιτυχές

Οι γονείς δεν έχουν ιστορικό πολύδυμων κυήσεων στις οικογένειές τους και φανταζόμαστε όλοι την έκπληξή τους, όταν πήγαν στον πρώτο υπέρηχο να δουν ένα μωρό, στη συνέχεια είδαν και δεύτερο και μετά και τρίτο!

Τα τρίδυμα κοριτσάκια μοιάζουν σαν τρεις σταγόνες νερό, όπως λέει ο γυναικολόγος χαριτολογώντας!

Διάβασε ακόμα: Η εγκυμοσύνη ανα τρίμηνο: Πώς αλλάζει το σώμα σου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News