Όπως κάθε άλλο χρόνο, έτσι και φέτος περιμένεις από το παιδί σου μια λίστα με τα δώρα που θέλει τα Χριστούγεννα είτε από τον Άγιο Βασίλη είτε από εσένα. Αυτή η λίστα κάθε χρόνο γίνεται και μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα εσύ να αναρωτιέσαι πρώτον πώς θα τα καταφέρεις και δεύτερον τελικά πόσα δώρα πρέπει να δίνουμε σε ένα παιδί τα Χριστούγεννα; 

Σίγουρα θα έχει τύχει μια φορά και σε εσένα. Έκανες μια βόλτα σε όλα τα καταστήματα παιχνιδιών, αγόρασες αυτό που κατά τη γνώμη σου ήθελε το παιδί σου, το τύλιξες, το έβαλες κάτω από το δέντρο (ισχύει αυτή η παράδοση και στην Ελλάδα;), μόνο και μόνο αυτό τελικά να μην του ρίξει ούτε μια ματιά στην χειρότερη περίπτωση και να παίξει μαζί του έστω και μία ώρα στην καλύτερη. 

Κι όλα αυτά προέρχονται απ’ το γεγονός ότι τα παιδιά σήμερα δέχονται 10 φορές περισσότερα δώρα απ’ ό,τι πραγματικά χρειάζονται. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Ένα βουνό από παιχνίδια που θα καταλήξουν ή θα εγκαταλειφθούν κάτω απ’ τα κρεβάτια ή σε κάποιο συρτάρι.

Αλλά δεν χρειάζεται να είμαστε τόσο αρνητικοί, γιατί στην τελική αυτές οι μέρες είναι μέρες χαράς και μέρες που τα παιδιά στην ενήλικη ζωή τους θα αναπολούν με νοσταλγία. Γι’ αυτό η λύση είναι να ακολουθούμε τον κανόνα των τεσσάρων δώρων. Σας φαίνονται λίγα ή πολλά; Σύμφωνα με ειδικούς, αυτός είναι ο κατάλληλος αριθμός δώρων, που θα βοηθήσει ένα παιδί να εκτιμήσει, αλλά και να χρησιμοποιήσει όλα τα δώρα που έχει λάβει.

Ποια πρέπει να είναι, όμως, αυτά τα τέσσερα δώρα;

Κάτι που θέλουν πραγματικά

Εάν υπάρχει κάτι το οποίο ζητάει όλο τον χρόνο, τότε τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που μπορείς να εκπληρώσεις την επιθυμία του, επειδή ήταν καλό παιδί, διάβαζε όλα τα μαθήματά του και επειδή τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν μιλούσε για τίποτα άλλο. Το πρώτο δώρο θα πρέπει να είναι αυτό που πραγματικά θέλει (εκτός κι εάν είναι ένα iPhone)!

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου στο mensarena.gr

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News