Όταν δύο γονείς χωρίζουν, οι σύντροφοι μπορούν φυσικά να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους, δημιουργώντας μια νέα σχέση. Όμως, με τα παιδιά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Είναι απαραίτητο να γίνουν προσεκτικοί χειρισμοί της κατάστασης, ώστε να τα προστατεύσουμε. Τι πρέπει να προσέξουμε όταν συστήνουμε μια νέα σχέση στα παιδιά μας και ποιες συμπεριφορές πρέπει να προσέξουμε;

Οι διαζευγμένοι γονείς είναι αυτονόητο ότι έχουν το δικαίωμα να κάνουν νέα σχέση. Πολλές μαμάδες και μπαμπάδες αισθάνονται ενοχές επειδή θέλουν να προχωρήσουν τη ζωή τους, όμως, δεν υπάρχει κανένας λόγος.

Κάθε οικογένεια ξέρει τους λόγους που οδήγησαν στο διαζύγιο, γι’ αυτό και η οποιαδήποτε κριτική από τρίτους, δεν θα πρέπει να μας απασχολούν.

Εφόσον μια νέα σχέση καλύπτει τις ανάγκες του γονέα και χαρακτηρίζεται από όμορφα, αμοιβαία συναισθήματα, φυσικά και δεν θα πρέπει να έχουμε δεύτερες σκέψεις αλλά αντιθέτως θα πρέπει να δώσουμε στον εαυτό μας μια δεύτερη ευκαιρία ευτυχίας.

Πώς όμως θα συστήσουμε αυτή τη νέα σχέση στα παιδιά;

  • Υπάρχει κατάλληλη στιγμή και κατάλληλος τρόπος να γνωρίσουν τα παιδιά τη νέα μας σχέση;
  • Είναι σημαντική η ενημέρωση του πρώην συζύγου;
  • Πώς θα διατηρηθούν οι ισορροπίες;

Στα παραπάνω ερωτήματα απαντά η Μαρία Φούντα– Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας | Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια- Παιδοψυχολογία & Ψυχολογία Εφήβου, στο άρθρο της με τίτλο «Πώς θα μπει στη ζωή των παιδιών μας, η νέα μας σχέση;» στο allaboutparents.gr

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News