Όταν πρόκειται για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, οι γονείς συνήθως έχουν πολλές ερωτήσεις. Πότε και Πώς μιλάμε στα παιδιά μας για το σεξ; Τι λέμε; Πώς αντιμετωπίζουμε τις ερωτήσεις κάθε ηλικίας;

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση έχει (ευτυχώς) αλλάξει απ’ όταν ήμασταν παιδιά. Δεν μπορείς έτσι απλά να κάνεις σεξουαλική διαπαιδαγώγηση με μία μεγάλη συζήτηση εφάπαξ (ακόμα και αν νομίζεις ότι έχεις καλύψει τα πάντα). Σήμερα πρόκειται για πολλές, μικρές, συχνές, επαναλαμβανόμενες συζητήσεις με το παιδί σου.

Πολλοί γονείς μπορεί να αναρωτηθούν γιατί να πρέπει να μιλήσουν στο παιδί τους για το σεξ. Όλη η αυτή η αμηχνία να συζητήσουν αυτό το θέμα, συχνά τους κάνει να αναβάλουν μια τέτοια συζήτηση συνεχώς.

΄Ομως, αυτή η “άβολη” συζητήση είναι απαραίτητο να γίνει. Τόσο απαραίτητο όσο είναι το να μάθεις στο παιδί σου πώς να περνάει τον δρόμο και να κοιτάει να μην έρχονται αυτοκίνητα.

Πότε και Πώς μιλάμε στο παιδί μας για το σεξ;

Λοιπόν, γιατί πρέπει να μιλήσεις στα παιδιά σου για όλα αυτά τα πράγματα; Τις απορίες σου θα απαντήσει η Γιαννοπούλου Μαρία Ψυχολόγος- Ειδικεύμενη στην Ψυxοθεραπεία Gestalt και ιδρυτικό μέλος του www.allaboutparents.gr , στο άρθρο της με τίτλο “Παιδί και Σεξουαλικότητα: Πότε και Πώς μιλάμε στα παιδιά μας για το Σεξ!”.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News