Δυσκολεύεται το μωράκι σου να κοιμηθεί το βράδυ; Τι μπορείς να κάνεις για να το βοηθήσεις; Πώς να κοιμηθεί το μωρό σε λίγα δευτερόλεπτα;

Η αλήθεια είναι πως οι νέες μαμάδες παιδεύονται πολύ με αυτή τη διαδικασία και μόνο εύκολη δεν είναι. Έχεις δοκιμάσει πολλούς τρόπους για να κοιμήσεις το μωράκι σου το βράδυ, αλλά δεν είναι εύκολο και πολλές φορές σε ξαγρυπνά. Ωστόσο, σου έχουμε 4 απλές κι εύκολες τεχνικές για να τα καταφέρεις και να το βοηθήσεις να κοιμηθεί πολύ πολύ γρήγορα.

Tips για να μάθει το παιδί σου να κοιμάται στην ώρα του!

πώς να κοιμηθεί το μωρό
Unsplash/Filip Mroz

Πώς να κοιμηθεί το μωρό σου εύκολα και γρήγορα;

  1. Βοήθησέ το να επικεντρωθεί σε ένα πράγμα: Αυτή η πρώτη τεχνική είναι απλή και κάνει θαύματα. Τα μωρά κοιτούν παντού γύρω τους, επειδή θέλουν να δουν το περιβάλλον. Ωστόσο, πρέπει να προσπαθήσεις να επικεντρώσεις το βλέμμα του σ’ ένα συγκεκριμένο πράγμα, ώστε να κουραστούν τα μάτια του και να τα κλείσει.
  2. Πέρνα το χέρι σου γύρω από το πρόσωπό του: Η δεύτερη τεχνική είναι επίσης εύκολη και λειτουργεί ακόμα καλύτερα εάν το μωρό σου ήδη νυστάζει. Ξεκίνα περνώντας το χέρι σου απαλά πάνω από το πρόσωπο του μωρού, χωρίς να το αγγίζεις πολύ και έντονα. Συνέχισε κυκλικά στο κεφάλι του, προοδευτικά και με αργούς ρυθμούς. Επανάλαβέ το μερικές φορές μέχρι να κοιμηθεί.
  3. Κούνα το απαλά: Η τρίτη τεχνική λειτουργεί δίνοντας μια αίσθηση αποπροσανατολισμού. Ενώ το μωρό σου είναι στην αγκαλιά σου, άρχισε να το κουνάς αργά. Ουσιαστικά είναι η κλασσική τεχνική για το νανούρισμα του μωρού, αλλά όχι με γρήγορες κινήσεις, δίνοντας έτσι μια αίσθηση αποπροσανατολισμού που μπορεί να κάνει το μωρό σου να κοιμηθεί.
  4. Συνδύασέ τα όλα μαζί για καλύτερα αποτελέσματα: Αυτή η τελευταία τεχνική περιλαμβάνει όλα τα προηγούμενα κόλπα και μερικά ακόμα, όπως το να τρίβεις απαλά τα δαχτυλάκια του. Ο συνδυασμός όλων αυτών στην αρχή θα φανεί σωτήριος και όσο περνάει ο καιρός φρόντισε να ελαττώνεις κι από κάτι.

Bonus:

Η μουσική που θα βοηθήσει το μωράκι σου να κοιμηθεί

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News