Και ναι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και η Μαρία (μιλάει στο 3ο ενικό για τον εαυτό μου ωσάν άλλος Ναπολέων) θα γράψει για τις περιπέτειες γύρω από την μητρότητα.

Γιατί; Γιατί όχι άλλωστε.Το ταξίδι της γονεϊκότητας είναι μεγάλο και θέλει σίγουρα καλή παρέα. Και ελπίζω οι δικές μας περιπέτειες που είναι πολλές να σας κρατήσουν όντως καλή παρέα.

Το δικό μας ταξίδι ξεκινάει όταν εγώ δήλωσα στον δικό μου αγαπημένο κοφτά και ρητά «εγώ δεν είμαι mummy material και δεν έχω καθόλου προτεραιότητα τα παιδιά και γάμους και αλλά τέτοια κουραφέξαλα».

Αν είστε σε αντίστοιχη φάση σας προειδοποιώ μην κάνετε βαρύγδουπες δηλώσεις γιατί το σύμπαν ακούει και γελάει σε κάποια κρυφή γωνιά και το μόνο που σκέφτεται είναι «challenge accepted».

Έτσι 1,5 χρόνο μετά δεν θα ξεχάσω την φάτσα του γιατρού στο μικροβιολογικό που είχα πάει για κάποιες προληπτικές εξετάσεις. Όπου εμένα με έκαιγε να δω αν έχω ουρολοίμωξη και αυτός εκεί που αμέριμνα κοίταζε τις εξετάσεις μου, μου λέει «Τι είναι αυτό;»

«Ε χωριακή είναι! Με προειδοποίησε ο γυναικολόγος μου ότι θα κάνω μια «τέτοια εξέταση» για να δει κάποιες τιμές». Ακόμα πιο έκπληκτος μου λέει «αυτό εδώ είναι τεστ εγκυμοσύνης και είναι θετικό». Δεν ξέρω ποιος είχε σοκαριστεί περισσότερο εγώ ή αυτός που ανακοίνωνε θετικό τεστ σε ένα τελείως ανυποψίαστο άνθρωπο. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Λίγο αργότερα μέσα σε ένα αμάξι ο καλός μου νόμιζε ότι εγώ κρατάω γενικές εξετάσεις αίματος ενώ εγώ κράταγα το πρώτο τεστ εγκυμοσύνης το οποίο ήταν θετικό. Και όταν με ρώτησε τι έχω τελικά του απαντάω «Έχω ουρολοίμωξη», «Οκέι και τι άλλο;», «Ε ξέρεις…… έχω και παρέα». Τέτοιο κλάμα και σοκ εκατέρωθεν δεν το είχαμε ματα- ξανα ζήσει.

Το ταξίδι ξεκίνησε με πολλή αγάπη και κάποιο σοκ. Πολύς κόσμος γύρω μας νομίζω ότι φοβήθηκε. Για όσους δεν με ξέρουν αυτά τα χρόνια της έντονης παρουσίας μου, είμαι ένα πλάσμα πολύ κοινωνικό. Αναρωτήθηκαν σίγουρα δυνατά ή και πιο σιγά. Πως θα γίνει αυτή η αλλαγή και από σόσιαλ άνιμαλ θα γινόμουν μανουλίνα; (Εμοτικον μπλιαχ).

Άκουσα πολλά. Όπως οι περισσότερες γυναίκες όταν πάνε να κάνουν παιδί φοβισμένες από έναν κύκλο που τις τρομοκρατεί. Τώρα θα δεις που δεν θα μπορείς να βγαίνεις, ούτε να κάνεις μπάνιο. Δεν θα μπορείς να κοιμάσαι και θα είσαι μόνιμα με νεύρα.

Δεν θα χεις χρόνο. Δεν θα χεις χρόνο. Δεν θα χεις χρόνο.

Εκείνο τον καιρό θυμάμαι θύμωνα με τέτοια σχόλια γιατί δεν ήταν βοηθητικά και συγχρόνως με έκαναν να αισθάνομαι φόβο. Γιατί να θέλω να κάνω παιδί αν όλα αυτά που εισέπραττα ήταν τόσο δυσμενή;  

Η αλήθεια είναι πως μετά από 3 χρόνια τις καταλαβαίνω / τους καταλαβαίνω. Προπαθούν να σου πουν πως η ζωή σου θα αλλάξει χωρίς όμως να σου υπενθυμίζουν πως αυτό που ξεκινάς είναι ένα ταξίδι. Που το ταξίδι έχει και ΠΟΛΛΑ ωραία κομμάτια αλλά και πολλά αναπάντεχα. Για σκέψου λίγο πήγε κάποιο ταξίδι σου όπως το είχες φανταστεί; Φυσικά και όχι.

Έτσι και η γονεϊκότητα. Ετοιμάζεσαι να ζήσεις πράγματα που δεν μπορείς να φανταστείς.

Γιατί φυσικά ο καλύτερος γονιός είναι αυτός που δεν έχει παιδιά. (Δηλαδή στην φαντασία μας).

Καλωσήρθες στα μικρά απομνημονεύματα και καλωσήρθες στο δικό μου ταξίδι.

Αυτή είναι η αρχή …. Η πορεία είναι απολαυστική και λιγό στενάχωρη. Είστε έτοιμοι;

Με αγάπη Μ.Κ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News