Έχεις μήπως στον κύκλο σου μαμάδες που μιλάνε μόνο για τα παιδιά τους; Ειδικά αν δεν έχεις παιδιά, το ξέρω ότι είναι πολύ βαρετό να μιλάς με τη φίλη σου ή τη συνάδελφό σου, για τα παιδιά της. Να περιστρέφεται όλος ο κόσμος της γύρω από αυτό, να μην έχει ζωή και σε κουράζει αφάνταστα το γεγονός ότι το παιδί της δεν κοιμάται, δεν τρώει, δεν θέλει να πάει στο σχολείο, έχει συνεχώς βήχα και μύξες και άλλα πολλά πράγματα που απασχολούν τις μαμάδες.

Οι μαμάδες που μιλάνε μόνο για τα παιδιά τους

Με το που κάνεις ένα παιδί, μοιάζει λες και ο προηγούμενος άνθρωπος που ήσουν να έφυγε. Να έχει πάει ένα μακρινό ταξίδι. Στη θέση της έχει έρθει μια κοπέλα που φοράει τα ρούχα σου, μένει στο σπίτι σου, έχει τα μαλλιά συνεχώς κότσο πιασμένα, έχει εφαρμογές για μαμάδες και ένα camera roll γεμάτο με 5000 φωτογραφίες και βίντεο από το μωρό να κάνει συνεχώς τα ίδια.

Τηλεφωνείς στη μαμά αυτή και ο άνθρωπος που απαντά δεν μοιάζει σε τίποτα στη φίλη σου. Ουρλιάζει στον Κωστάκη γιατί κάνει ζημιές, δεν σε παρακολουθεί, σου λέει μόνο για τα δικά της. Και κάπως έτσι, ένας άνθρωπος που ήταν σημαντικός μέχρι χθες για σένα, γίνεται κομπάρσος στη ζωή σου.

Φυσικά δεν φεύγουν τόσο εύκολα οι άνθρωποι από τη ζωή μας, ούτε αυτός είναι λόγος να χαλάσει μια φιλία χρόνων. Καταλαβαίνουμε όμως ότι σε αυτήν την φάση οι ζωές μας δεν συγχρονίζονται απόλυτα και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Δεν είναι όλες οι μαμάδες έτσι

Βγαίνεις με την single φίλη σου και εσύ έχεις παιδιά. Στις δύο ώρες που θα βγείτε, μπορείτε να μιλήσετε για κάποιο χρόνο για κάτι που μπορεί να έκανε το παιδί σου, όπως και εκείνη θα σου πει τα δικά της νέα. Δεν είναι καθόλου ωραίο να μονοπωλούμε την κουβέντα και να λαμβάνουμε τα φώτα όλα πάνω μας.

Φαντάσου να βγεις έξω για καφέ και να μην πεις όλα τα κατορθώματα του παιδιού σου. Να πεις μόνο ένα. Να μην βγάλεις το κινητό να δείξεις τα άπειρα βίντεο και τις φωτογραφίες. Κανείς δεν νοιάζεται πραγματικά, είτε έχει παιδιά και εκείνος είτε όχι.

Οι μαμάδες δεν μιλάνε μόνο για τα παιδιά τους

Αλίμονο! Τόσο πολυδιάστατες προσωπικότητες να είχαν μόνο ένα θέμα συζήτησης. Είτε είναι με μαμάδες, είτε όχι, έχουν ένα σωρό άλλα θέματα να πιάσουν και να αναλύσουν. Οι γυναίκες έχουν να δώσουν την προσοχή τους και την φροντίδα τους σε ένα εκατομμύριο θέματα κάθε μέρα.

Δεν βάζω όλες τις μαμάδες σε ένα σακούλι όλες. Δεν είναι όλες έτσι. Έχει να κάνει και με τον άνθρωπο. Δεν έχουν όλες οι μαμάδες στο Instagram τους στην πρώτη γραμμή Mom of… και emoji . Φαντάσου τη μαμά σου τη δεκαετία των 90s να διαλαλεί παντού τα κατορθώματά σου, να σου αγοράζει ίδια παπούτσια με τα δικά της, να φοράτε τα ίδια ρούχα.

κινητό μπροστά στα παιδιά

Όταν κοιτάξεις πίσω και δεν έχουν μείνει πολλοί από το χθες

Αφού μεγαλώσουν τα παιδιά σου σιγά σιγά και δεν σε χρειάζονται πια στον βαθμό που συνέβαινε όταν ήταν μωρά, πάρε το χρόνο σου, να κάνεις ενήλικες συζητήσεις με φίλες δικές σου, όχι φίλες που βγαίνεις για να κάνουν παρέα τα παιδιά. Πάρε τον χρόνο να πας ένα ταξιδάκι με το σύντροφό σου. Ζήσε λίγο τη ζωή σου, βρες ένα χόμπι, μια δουλειά που δεν σε ξεζουμίζει, ένα βιβλίο που θα σου ανοίξει λίγο τον ορίζοντα.

Βγες από αυτό το mom mode που μπορεί να το φοράς για αρκετά χρόνια αλλά να είσαι σίγουρη ότι δεν είσαι μόνο αυτό. Εύχομαι να πιάσεις το νήμα από εκεί που το άφησες και να καταφέρεις να βρεις την ισορροπία στη ζωή σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News